Deca Beograda: Jelena Stupljanin, glumica koja je diplomirala pred Robertom de Nirom i Meril Strip

13.12.2020

08:15 >> 19:42

0

Autor: Jovana Vrećo

Prvu profesionalnu ulogu ostvarila je kroz like Bebe Pančić odnosno lutke u predstavi Lutka sa naslovne strane

Deca Beograda: Jelena Stupljanin, glumica koja je diplomirala pred Robertom de Nirom i Meril Strip
Copyright Foto 24sedam/Goran Sivački

Jelena Stupljanin, srpska glumica, igra glavnu ulogu (lik Jovane) u filmskom ostvarenju Nikole Stojanovića, “Sve Kako Treba”, koje je nedavno osvojilo specijalno priznanje na 38. izdanju filmskog festivala “Tous Courts” u Francuskoj.

Rođena je 30. juna 1978. godine u Beogradu. Posle završene srednje škole upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je u maju 2000. godine s predstavom „Majko, šta sam sve mogla biti“.

Prvu profesionalnu ulogu ostvarila je kroz like Bebe Pančić odnosno „lutke“ u predstavi „Lutka sa naslovne strane“. Godinu dana od diplomiranja postala je član Teatra T., a 2001. godine i član Ateljea 212, gde i danas radi.

U Njujork odlazi 2004. godine da pohađa čuveni Aktors studio, koji je za godinu dana završila. Tada je diplomirala pred komisijom koju su činile svetske glumačke legende – Robert de Niro, Džesika Leng i Meril Strip.

Nekoliko godina predavala je glumu na čuvenom Univerzitetu “Pejs” i Institutu “Li Strazberg”.

Od 2011. je član pozorišne kompanije u Njujorku „Rising Phoenix Repertoary“. Na relaciji Njujork-Beograd živela je nekoliko godina, a onda je odlučila da se vrati u rodni grad.

– Moji roditelji, a pogotovo moja mama, uvek su bili zajubljenici u Beograd. U kući smo stalno slušali o tome kako je Beograd bio otvoren grad u koji su ljudi iz celog sveta dolazili da studiraju. I danas se, kao Beograđanka, trudim da svojim primerom pokažem kako je ovaj grad otvoren za sve ljude koji žive u njemu i u njega dolaze, bez obzira na nacionalnu, religijsku, političku, seksualnu ili neku drugu orijentaciju, pripadnost ili ideju, koja je možda drukčija od moje, ali koja treba da bude privhaćena– rekla je svojevremeno Jelena u intervjuu.

Pročitajte još: Deca Beograda: Danica Ćurčić – Danska glumica sa srpskim korenima uskoro “rame uz rame” sa Slavkom Štimcem

Deca Beograda: Andrija Kuzmanović – od golmana do zvezde TV serija

Igrala je u filmovima i serijama kao što su: “Lud, zbunjen, normalan”, “Lažni svjedok”, “Generacija 2000”, “Pad u raj”, “Hitna pomoć”, ali i u stranim -” The World’s Astonishing News” i “America’s Most Wanted”.

Veoma zapaženu ulogu imala je i u svetskom hit serijalu „Predstraža“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike