Vesić uoči sednice Kriznog štaba: Očekujemo duže radno vreme za ugostitelje i trgovce

14.06.2021

11:53 >> 18:51

0

Autor: Tanjug

Vesić smatra da u Beogradu mere treba da budu popuštene zato što je, navodi, Beograd odavno prešao 50 odsto vakcinisanih

Vesić uoči sednice Kriznog štaba: Očekujemo duže radno vreme za ugostitelje i trgovce
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba tražiti popuštanje mera protiv koronavirusa među kojima su, između ostalog, da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca.

Tanjug/Strahinja Aćimović

– Očekujemo da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata do jedan sat, omogući emitovanje muzike do ponoći i izvođenje žive muzike, uz poštovanje mera koje je predložio Gradski zavod za javno zdravlje. Očekujemo da se dozvole mature i svadbe, takođe uz poštovanje mera, kao i da se dozvoli nastava u prirodi. Osim toga, očekujemo da se produži radno vreme trgovinskih lanaca i da se 21. juna u Beogradu dozvole masovna okupljanja – rekao je Vesić novinarima u Beogradu.

Pročitajte još

Vesić smatra da u Beogradu mere treba da budu popuštene zato što je, navodi, Beograd odavno prešao 50 odsto vakcinisanih. Kako je istakao, u glavnom gradu do sada je vakcinisano 52 odsto sugrađana. Vesić je rekao da sada na dnevnom nivou u Beogradu ima između 20 i 30 novozaraženih što je, dodao je, na ukupan broj stanovnika prestonice na nivou statističke greške.

– Nadam se da će Krizni štab izaći u susret ovim zahtevima ili nekim od njih jer je sve ovo u smislu boljeg života ljudi – dodao je Vesić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti