Gradski urbanista poručio: Deponije za odlaganje građevinskog otpada u Beogradu neće biti

16.06.2021

19:13 >> 19:19

0

Autor: Jovana Vrećo

Objasnio je da su već planski određene tri lokacije za njihovu preradu

Gradski urbanista poručio: Deponije za odlaganje građevinskog otpada u Beogradu neće biti
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da deponije za odlaganje građevinskog otpada u prestonici neće ni biti, već da su planski određene tri lokacije za njihovu preradu.

On je precizirao da je građevinski otpad potreban za nasipanje puteva ili druge slične radove, te da interes Grada nije formiranje novih deponija za bilo koju vrstu otpada.

24sedam/ Katarina Mihajlović

– Postoje tri planske lokacije u gradu za reciklažu građevinskog otpada. Jedna lokacija je u naselju Umka, druga ka neselju Slanci i treća kod pomenute bare Reva. Svaka od tri lokacije je planski definisana i ponavljam da nijedna od njih nije deponija već privremena pozicija za reciklažu neopasnog građevinskog otpada – naveo je Stojčić za Beogradsku hroniku.

Pročitajte još:

On je istakao da je problem opšta kultura građevinaca koji odlažu građevinski otpad na površinama koje nisu predviđene za tu namenu. To je, kako je rekao, nedopustivo i sve nadležne inspekcije, kao i komunalna milicija uključene su u taj problem.

– Najdalje za tri meseca ćemo uvesti vrlo strogu kontrolu s jasnim dokazima gde je završio građevinski otpad. Da li je prerađen ili nije. Bukvalno ćemo znati adresu gde je otpad sa jednog objekta završio – najavio je glavni gradski urbanista.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike