Briga o mladima: Uručene stipendije talentovanim sportistima amaterima iz Beograda

27.06.2021

12:15

0

Na vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan, a Sekretarijat će kao i do sada biti vaš prijatelj i iskrena podrška - poručila

Briga o mladima: Uručene stipendije talentovanim sportistima amaterima iz Beograda
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Pešić Belojević uručila je sportske stipendije kategorisanim perspektivnim i mladim talentovanim sportistima amaterima, starosti od 15 do 23 godine.

Kako se navodi u saopštenju, na svečanosti u Gradskoj upravi stipendije je primilo 45 sportista glavnog grada iz 13 sportskih grana.

– Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg sporta. Vi ste budućnost Srbije i Beograda. Na vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan, a Sekretarijat će kao i do sada biti vaš prijatelj i iskrena podrška. Na nama je da pronalazimo načine i mehanizme da podstičemo i nagrađujemo vaš trud i zalaganje. Sigurna sam da nas čeka još mnogo mnogo lepih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni i unapred im se radujem – poručila je Pešić Belojevićeva, jedna od najboljih rukometašica svih vremena.

Pročitajte još

Grad Beograd će uvesti besplatne škole sportova u 12 beogradskih opština, za decu od prvog do četvrtog razreda.

– Pilot projekat započeo je prošle godine u opštini Rakovica, gde je odziv bio veoma dobar. Nažalost, korona virus nas je u tom trenutku zaustavio, ali sada smo srećni što se projekat nastavlja jer znamo da radimo pravu stvar. Želim deci da poručim da se igrom dolazi do zvezda, a roditeljima će biti najednostavnije da se o svim detaljima raspituju direktno u školi – zaključila je gradska sekretarka.

Uručivanju stipendija za čiju svrhu je izdvojeno 5.724.000 dinara prisustvovao je i podsekretar Nikola Rajačić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike