Radojičić ugostio srpsku decu iz regiona: "Upoznavanje sa kulturom i istorijom naše zemlje je od izuzetnog značaja"

09.07.2021

18:24 >> 06:57

0

Deca iz regiona su tokom jednonedeljne posete Srbiji imala priliku da se upoznaju sa znamenitostima zemlje

Radojičić ugostio srpsku decu iz regiona: "Upoznavanje sa kulturom i istorijom naše zemlje je od izuzetnog značaja"
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je u Muzeju FK “Crvena Zvezda”, ugostio decu iz Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine, koja u Beogradu borave u okviru Regionalnog letnjeg kampa za srpsku decu iz regiona.

Radojičić je rekao da se raduje što može da ugosti decu iz regiona, jer će prilikom posete Srbiji imati priliku da se bolje upoznaju sa kulturom, istorijom i jezikom zemlje, a to je, kako kaže, od izuzetnog značaja za decu.

Pročitajte još

– Govorili su o tome šta je ostavilo najjači utisak na njih u Beogradu, za ovih nekoliko dana koliko su ovde, a na prvom mestu im je poseta Hramu Svetog Save sa patrijarhom – rekao je Radojičić tokom druženja sa decom iz regiona.

Beoinfo

Gradonačelnik je naveo da je decu posebno obradovao obilazak stadiona “Rajko Mitić”, popularne Marakane, kao i to što su imali priliku da vide sve Zvezdine pehare i da, kako kaže, iz toga shvate koliko te medalje znače Srbima.

– Beograd uvek želi da našoj deci, svim našim ljudima, ukaže gostoprimstvo, da zajedno sarađujemo i jedino tako ćemo u ovim teškim vremenima opstati – rekao je Radojičić.

Narodni poslanik Sanja Lakić i direktor Pokrajinskog fonda za izbegla, raseljena lica, Duško Ćutilo, organizovali su taj letnji kamp za decu iz regiona.

Beoinfo

Lakić je istakla da ovo nije prvi put da se organizuju takvi programi i podsetila je da je 2017. godine učestvovala u organizaciji letnjeg kampa za decu iz Hrvatske.

Ona je navela da su deca iz regiona tokom jednonedeljne posete Srbiji imala priliku da se upoznaju sa kulturno-istorijskim znamenitostima zemlje, da će u Srbiji boraviti još sutra, kada će ih u jednom delu dana ugostiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte još

Učesnici programa su deca uzrasta od sedam do 14 godina, boravili su od 4. do 7. jula u Novom Sadu, a od 7. do 9. jula su u poseti Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike