Upozorenje za građane: Visoki napon mreže na pruzi Jajinci - Mala Krsna

09.07.2021

09:26 >> 10:13

0

Modernizacija ove pruge je u toku

Upozorenje za građane: Visoki napon mreže na pruzi Jajinci - Mala Krsna
Copyright Profimedia

“Infrastruktura železnice Srbije” upozorila je danas da će na pruzi Straževica (tunel) – Jajinci – Mala Krsna od utorka 13. jula remontovana postrojenja kontaktne mreže etapno biti stavljena pod visoki napon.

– Napon u kontaktnoj mreži iznosi 25.000 volti i izuzetno je opasan po ljudski život. Zbog izuzetno visokog napona u kontaktnoj mreži, nesreća može da se dogodi ne samo ukoliko osoba dodirne kontaktnu mrežu iznad pruge, već i ako joj se približi na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo – navodi se u saopštenju.

Tanjug/Infrastruktura Železnice Srbije

Modernizacija pruge Jajinci – Mala Krsna je u toku, i pored obnove 68,8 kilometara koloseka, obuhvata i rekonstrukciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž čitave deonice.

Strogo je zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta, a nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Jajinci – Mala Krsna, čija je rekonstrukcija u toku, nepoštovanje propisa može direktno da ugrozi ljudske živote.

Tokom izvođenja radova do sada kontaktna mreža na pruzi Jajinci – Mala Krsna nije bila pod naponom.

– Zbog toga upozoravamo i apelujemo da se bilo ko neovlašćeno ne kreće u zoni gradilišta pruge Jajinci – Mala Krsna, jer na taj način direktno ugrožava svoj život – ističe se u saopštenju “Infrastrukture železnice Srbije”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike