Za dlaku izbegao nesreću! Radnik gradilišta na Vračaru: "Vozio sam bager, kada sam čuo pucanje zidova zgrade..." (FOTO)

16.07.2021

14:20 >> 17:08

0

Autor: Lj.S/J.B.O.

Već mesec dana kopamo zemlju na gradilištu - kaže bagerista i dodaje da je odmah reagovao i uleteo u zgradu da spasava stanare

Za dlaku izbegao nesreću! Radnik gradilišta na Vračaru: "Vozio sam bager, kada sam čuo pucanje zidova zgrade..." (FOTO)
24sedam/ Goran Sivački

Stambena zgrada se urušila danas u Vidovdanskoj ulici 2a u naselju Crveni krst na Vračaru. Kako za 24sedam kaže bagerista koji je radio na gradilištu tik pored zgrade, za dlaku je izbegao nesreću, jer je njegova mašina završila u rupi.

– Već mesec dana kopamo zemlju na gradilištu. Ja sam vozio bager u trenutku kada sam čuo pucanje zidova zgrade. Za dlaku sam izbegao nesreću – kaže bagerista koji je radio u trenutku urušavanja zgrade na spornom gradilištu.

24sedam/ Goran Sivački

Upravo investitora tog gradilišta optužuju stanari zbog urušavanja svoje zgrade.

Navode da gradilište nije bilo adekvatno obezbeđeno.

Prema mišljenju bageriste do urušavaja zgrade je došlo zbog predubokog kopanja zemlje, ali kako on ističe gradilšte je sa svih strana bilo obezbeđeno šipovima koji su propali zajedno sa urušenom zgradom.

24sedam/ Goran Sivački

Kako naš reporter saznaje, bagerista je odmah pozvao investitora kako bi mu rekao šta se desilo, ali on još uvek nije izašao na teren.

Radnik se za 24sedam priseća momenta nesreće i kaže da je istog sekunda reagovao.

Pročitajte još:

– Odmah sam izleteo iz bagera i ušao u zgradu kako bih evakuisao stanare. Jedna komšinica je krenula da zatvara prozore umesto da izađe, nisam mogao da verujem – još je u šoku bagerista.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti