Akcija informisanja o socijalnim pravima danas u Zemunu: "Pomagači i građani na istoj strani"

17.07.2021

08:36

0

Želimo da građane upoznamo sa zakonima o socijalnoj pomoći, hraniteljskim porodicama, starateljstvu i ostalim aktuelnim pitanjima vezanim za socijalnu zašti

Akcija informisanja o socijalnim pravima danas u Zemunu: "Pomagači i građani na istoj strani"
Copyright Facebook/GO Zemun

Na Zemunskom keju sinoć je održana ulična akcija “Pomagači i građani na istoj strani” sa ciljem da se građani informišu o pravima i uslugama iz oblasti socijalne zaštite, ali i položaju socijalnih radnika.

U okviru akcije, koja će danas od devet do 13 sati biti održana kod glavne pijace u Zemunu, građani imaju priliku da podele iskustva o problemima sa kojima se susreću i iznesu potrebe i zahteve u ostvarivanju socijalne zaštite.

– Želimo da građane upoznamo sa zakonima o socijalnoj pomoći, hraniteljskim porodicama, starateljstvu, procesu usvajanja, jednokratnoj finansijskoj pomoći i uslugama koje se ostvaruju za decu bez roditeljskog staranja i ostalim aktuelnim pitanjima vezanim za socijalnu zaštitu – rekla je socijalna radnica i organizatorka akcije Gordana Marčetić-Radunović.

Pročitajte još

Navela je da se očekuje da se tokom akcije dođe do osetljivih grupa stanovništva za koje postoji pravo u zakonu, ali imaju formalne prepreke da ga ostvare.

Dodala je da su to osobe koje žive na ulici, nemaju lična dokumenta i potrebna im je socijalna pomoć.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike