Kao da je protutnjao armagedon: Stišala se oluja u Beogradu, na sve strane izlomljeno drveće, nasukani automobili! RHMZ - još nije gotovo!

02.07.2024

12:18 >> 13:36

0

Autor: J. S. J.

Na ulicama Beograda je dosta polomljenog drveća, poplavljenih ulica, zapušenih šahtova. Automobili su oštećeni u nevremenu, a ima i onih koji su bukvalno nasukani na drveće

Kao da je protutnjao armagedon: Stišala se oluja u Beogradu, na sve strane izlomljeno drveće, nasukani automobili! RHMZ - još nije gotovo!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jaka kiša padala je sinoć i noćas u Beogradu, a jutros je, čini se, "dokusurila" Beograđane koji su krenuli ili se spremali za posao. Padalo je kao iz kabla, a i grmelo.

 

Kako se moglo videti na društvenim mrežama, ali i kako su reporteri 24 snimili i fotografisali situaciju na ulicama Beograda, dosta je polomljenog drveća, poplavljenih ulica, zapušenih šahtova. Automobili su oštećeni u nevremenu, a ima i onih koji su bukvalno nasukani na drveće.

Na Bežnijskoj kosi se moglo videti kako je koren drveta podigao automobile.

RHMZ navodi da naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i padom temperature koje je rano jutros zahvatilo Vojvodinu i Zapadnu Srbiju, jugozapadne i centralne predele, popodne se širi i na ostale krajeve naše zemlјe.

"U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima zapadne, centralne i južne Srbije i do 60 mm kiše za 12 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni", navodi se u upozorenju RHMZ-a, a dodaje se i da će za konkretne lokacije RHMZ izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Kada je reč o Beogradu, očekuje se oblačno, povremeno sa kišom slabog do umerenog intenziteta.

Stabilizacija od sutra

 

Stabilizacija vremena se očekuje tek sutra, za kada se prognozira promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima uz više oblačnosti još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

Krajem dana prestanak padavina i razvedravanje u celoj zemlji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

U Beogradu sutra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 17, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike