Ekipe "Zelenila" na terenu: Saniraju se posledice sinoćnog nevremena (FOTO)

02.07.2024

12:16

0

U toku noću, Operativni tim za hitne intervencije našeg Preduzeća, intervenisao je na više od 50 lokacija u gradu

Ekipe "Zelenila" na terenu: Saniraju se posledice sinoćnog nevremena (FOTO)
Copyright Tanjug/JKP „Zelenilo-Beograd

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" saopštilo je danas da zbog sinoćnog nevremena praćenog jakim vetrom, kišom i gradom ekipe preduzeća imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana, kao i da je najviše intervencija zabeleženo na teritoriji opština Zvezdara, Palilula, Zemun i Novi Beograd.

U toku noću, Operativni tim za hitne intervencije našeg Preduzeća, intervenisao je na više od 50 lokacija u gradu, na sanaciji prelomljenih grana ili stabala, ali i pri pomoći sugrađanima, kojima je jak vetar ugrozio stambene objekte ili koji usled jake kiše, nisu mogli da pokrenu svoj automobil.

Tanjug/JKP „Zelenilo-Beograd
 

 

Ekipe "Zelenila" su na terenu, uz upotrebu neophodne mehanizacije, bez prestanka već više od 15 sati i rad će biti nastavljen dok god za tim bude bilo potrebe, tačnije, dok se ne izvrši sanacija svakog stabla ili prelomljene grane.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice pa su ekipe "Zelenila" u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja.

Tanjug/JKP „Zelenilo-Beograd
 

 

Iako radnici "Zelenila" svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve redovne mere nege, sada, usled jakog vetra i kiše koja je padala, došlo do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti.

Kako se navodi sugrađani mogu da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu da ugroze bezbednost i nanesu materijalnu štetu Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, na mejl [email protected], kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP "Zelenilo - Beograd" 011/2650-683. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike