Usvojen budžet grada Beograda, iznosi više od 173 milijarde dinara (FOTO)

01.07.2024

07:03 >> 13:48

0

Završena današnja sednica, treća u novom sazivu gradskog parlamenta

Usvojen budžet grada Beograda, iznosi više od 173 milijarde dinara (FOTO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas budžet za 2024. godinu koji iznosi više od 173 milijarde dinara. Za usvajanje budžeta glasalo je 60 odbornika, a 18 je glasalo protiv.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je danas povodom rasprave o budžetu za 2024. godinu da su sredstva za obrazovanje i dečiju zaštitu povećana sa 33 na 45 milijardi dinara, a ne da su smanjena, kao što su to pojedini odbornici tvrdili. 

Tanjug/Rade Prelić
 

- Gradimo vrtiće za smeštaj još 1.600 dece, u predlogu budžeta pišu i škole koje ćemo da saniramo. Obezbedili smo 20.000 dinara za roditelje za školske knjige i pribor, nastavljamo da finansiramo časove engleskog jezika - rekao je Nikodijević.

Dodao je da je prosečna plata u Beogradu 119.000 dinara, a u pojedinim opštinama poput Starog grada i Savskog venca 165. 000 dinara. 

EXPO - najveći projekat

On je istakao da se, zajedno sa Republikom, radi mnogo projekata u Beogradu, a pre svih EXPO za koji je rekao da je najveći projekat u Srbiji ikada.

- EXPO je put ka većem standardu i ponosan sam na taj projekat - rekao je Nikodijević.

Treća sednica u novom sazivu

Sednica, koju je zakazao predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, je treća u novom sazivu gradskog parlamenta.

Tanjug/Rade Prelić
 

Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini.

Tanjug/Rade Prelić
 

 Usvojen je i zaključak o pribavljanju prethodnog mišljenja Sekretarijata za finansije pre pokretanja postupaka javnih nabavki i nabavki radova, čija je procenjena vrednost preko milion dinara. Odbornici su dali saglasnosti na rebalans III programa poslovanja za 2024. godinu GSP "Beograd", a prihvaćeni su predlozi izmena Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa 1 ugovora o koncesiji zaključenog između Grada Beograda i "CSI parking investment" doo Beograd.

Odbornici su prihvatili predloge kadrovskog plana Gradske uprave grada Beograda, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i Službe glavnog urbaniste grada Beograda, kao i predloge kadrovskog plana ombudsmana i gradskog pravobranilaštva.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike