Ekipe "Čistoće" i sutra suzbijaju odrasle forme komaraca: Evo na kojim lokacijama

20.06.2024

12:16

0

Apelujemo na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama - ističu iz "Čistoće"

Ekipe "Čistoće" i sutra suzbijaju odrasle forme komaraca: Evo na kojim lokacijama
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe "Čistoće" suzbijaće komarce u petak, 21. juna i to u periodu od 18 časova do ponoći.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: obala Dunava od Crvenke, Jojkića Dunavac ka naselju Braća Marić, Beli potok, Zuce, Pinosava, Avala, Rušanj, Vrčin, Umka, Ostružnica, Dobanovci, Jakovo, Bečmen, Petrovčić, Progar, Boljevci, Železnik, Rupčine, Bele vode, Julino brdo, Repište, Banovo brdo, Čukarička padina i Velika Moštanica.

Preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike