Prvi snimci sa mesta sudara dva voza! Poznato koliko ima povređenih, 25 vatrogasaca na licu mesta (FOTO/VIDEO)

17.05.2024

20:10

0

Na mesto nesreće stigao je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, dok se očekuje i dolazak ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića

Prvi snimci sa mesta sudara dva voza! Poznato koliko ima povređenih, 25 vatrogasaca na licu mesta (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Jovana Jovanović

Putnički i teretni voz sudarili su se u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, u blizini izlaza ka Pančevačkom mostu. Vatrogasci su evakuisali povređene putnike.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić stigao je na mesto nesreće.

- Evakuisano je devet putnika - rekao je ministar Dačić.

„Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa 7 vozila s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara“, naveo je Dačić.

Ministar je rekao da su vatrogasci-spasioci uspeli su da dođu do ljudi i evakuisali 9 povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje.

24sedam/Jovana Jovanović
 

Ministar Dačić, koji se nalazi na licu mesta, rekao je da je najvažnije da nema poginulih u sudaru vozova.

"Svi putnici su izašli iz voza", rekao je Dačić.

Dačić nam je rekao da budući da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu povređenima to su prvo uradili vatrogasci spasioci. Svi povređeni su prebačeni u Hitnu pomoć.

Prema prvim informacija, nesreća se dogodila kod tzv. desnog banatskog koloseka između Pančevačkog mosta i stanice Beograd centar, kada su se sudarili putnički i teretni voz.

Na mesto nesreće stigao je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, dok se očekuje i dolazak ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

U 18.42 sata primljena je dojava da se u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, bliže izlazu ka Pančevačkom mostu, sudario teretni voz sa putničkim vozom.

Dolaskom na lice mesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta.

Vesić: Uzrok nesreće ljudski faktor, nema životno ugroženih

Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaža da nema žrtava i životno ugroženih u sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, dodajući da je, prema informacijama očevidaca, Beovoz prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario u tereni voz koji je čekao dozvolu.

Tanjug
 

Vesić je novinarima kod stanice Pančevački most rekao da će konkretnije informacije imati posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica.

Prema rečima ministra, ljudski faktor je uzrok, ali će se zakonom predviđeni postupci pokrenuti posle izveštaja.

Saobraćaj je obustavljen i tako će biti do sutra prepodne.

Zbog sudara vozova u Beogradu neki polasci otkazani

Zbog sudara vozova koji se desio u podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta oko 18:30 časova, otkazani su neki polasci, a određeni broj kasni sat vremena.

Kako piše informacionim tablama na železničkoj stanici Vukov spomenik otkazana su dva polaska za Batajnicu i jedan za Ovču, dok vozovi za Vršac, Resnik i dva za Ovču kasne 60 minuta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike