Šapić: Tokom leta očekujemo izvođače radova za projekte na levoj obali Dunava

16.05.2024

14:13

0

Grad Beograd je dobio sve garancije iz Evropske investicione banke, Kancelarije za EU i ambasadora da će se to realizovati

Šapić: Tokom leta očekujemo izvođače radova za projekte na levoj obali Dunava
Copyright Grad Beograd

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da se očekuje da se tokom leta izaberu izvođači radova za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda na levoj obali Dunava.

Šapić je, nakon obilaska radova na izgradnji predškolske ustanove "Boško Buha" na opštini Palilula podsetio da je reč o projektu koji se izvodi zajedno sa Evropskom investicionom bankom i da je 2019. godine prvi put obećano da će se to završiti, ali da se to nije dogodilo.

Grad Beograd
 

- Pre par meseci sam rekao da ukoliko ne budemo mogli da izađemo na kraj da ćemo raskinuti ugovor sa Evropskom investicionom bankom pa ćemo pokušati da nađemo drugačije načine finansiranja, jer je pet godina zaista previše. Raspisane su nabavke, očekujemo u toku leta da dobijemo izvođače i za kanalizaciju i za postrojenje otpadnih voda, u koju će ta kanalizacija da ide. Ukoliko ovoga puta bude došli do bilo kakve komplikacije, krivica Grada Beograda ne postoji i jasno je da postoji neka vrsta opstrukcije, ja u to ne želim da verujem - rekao je Šapić.

On je naveo da je Grad Beograd dobio sve garancije iz Evropske investicione banke, Kancelarije za EU i ambasadora da će se to realizovati, a da je i stav države da treba da se učini sve da se iskoristi kredit koji je povoljan.

Grad Beograd
 

- Ako je bilo nekih grešaka grada ranijih godina u njih neću da ulazim. Ovoga puta odgovorno tvrdim da ih nema i da ih neće biti i da smo sve što je bilo do nas uradili. Promenili smo sve komisije, sve članove, sačekaćemo da vidimo da li će se to konačno završiti i da li ćemo u toku leta dobiti izvođače i za jedno i za drugo i da konačno krenemo u jedan izuzetno kompleksan projekat - rekao je Šapić.

Dodao je da ukoliko se taj projekat ne bude realizovao, Grad Beograd više neće pokušavati saradnju sa Evropskom investicionom bankom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike