Deseti jubilarni Beogradski Manifest na Kalemegdanu: Porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija

15.05.2024

15:18

0

Beogradski Manifest je jedinstveni porodični festival na kome će tokom tri dana u šest tematskih celina biti ponuđeni zanimljivi sadržaji za sve generacije

Deseti jubilarni Beogradski Manifest na Kalemegdanu: Porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Tradicionalni Beogradski Manifest - festival manifestacija, destinacija i degustacija ove godine obeležava desetogodišnjicu postojanja, a biće održan od 17. do 19. maja 2024. na Kalemegdanu. Posetioce očekuje bogat programski sadržaj u kome će tokom tri dana moći da uživaju sa svojom porodicom i prijateljima na Beogradskoj tvrđavi i parku Kalemegdan.

Programski sadržaji festivala će se prostirati duž šetačkih staza parka, a festival se održava uz podršku Grada Beograda, GO Stari grad i JP "Beogradska tvrđava", u okviru manifestacije Beogradski dani porodice.

Šest celina

Beogradski Manifest je jedinstveni porodični festival na kome će tokom tri dana u šest tematskih celina biti ponuđeni zanimljivi sadržaji za sve generacije.

 

 

 

Najveća zona festivala je "Aduti Srbije", u kojoj će više od 30 opština iz Srbije na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo uz programsko predstavljanje na centralnoj festivalskoj bini. 

U okviru zone "Stvaran svet oko nas" lepote svoje zemlje predstaviće gosti iz regiona koji će u okviru posebno osmišljenih štandova predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete. 

Rukotovorine i gastronomski proizvodi

Dečja zona "Mašta može svašta" će i ove godine biti najkreativnija i najveselija, a pored zanimljivog scenografskog uređenja, biće priređeni i brojni besplatni interaktivni sadržaji za najmlađe poput: pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki, mađioničara i još mnogo toga.

 

 

Mališani će i ove godine moći da jašu konje u parku u posebnoj zoni koja nosi naziv "Konji vrani" koja je u potpunosti posvećena promociji konjičkog sporta, edukaciji dece koja su zainteresovana za kraljevski sport i naravno druženju i upoznavanju sa ovim plemenitim životinjama.

U okviru "Manifest bazara" biće predstavljeno preko 50 izlagača iz čitave zemlje, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine, lokalno autentične gastronomske proizvode iz svih krajeva Srbije i da degustiraju domaće proizvode srpskih domaćica.

Za posetioce je obezbeđena i zona za opuštanje u parku, pa će tako u "Kalemegdan piknik zoni“ moći da se opuste i uživaju u muzici, ukusnim burgerima, domaćim kobasicama, italijanskoj kuhinji ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

I ove godine je posebna pažnja posvećena odlaganju iskorišćene ambalaže, a sve u cilju zaštite životne sredine, smanjenja plastičnog otpada i podizanja svesti o značaju reciklaže.

 

 

Uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i u saradnji sa projektom "Svaka limenka se računa" na licu mesta biće prisutni promoteri sa rančevima za odlaganje iskorišćenih limenki za piće, a biće postavljeno i više kutija za odlaganje ambalaže.

"Kako aluminijumska ambalaža može da se reciklira 100%, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima, ovom saradnjom želimo da damo primer odgovornog odnosa prema planeti i da podstaknemo posetioce Beogradskog Manifesta na reciklažu“, objasnili su organizatori.

Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21, u subotu i nedelju od 11 do 21, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike