Nikodijević u tradicionalnoj uskršnjoj poseti doneo poklone deci u Prihvatilište

05.05.2024

13:05

0

Naglasio da su vrata Grada Beograda otvorena svakodnevno za svaki problem sa kojim se susretne Prihvatilište

Nikodijević u tradicionalnoj uskršnjoj poseti doneo poklone deci u Prihvatilište
Nikola Nikodijević - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević posetio je danas, povodom Uskra, Prihvatilište za decu Beograda na Zvezdari i tom prilikom podelio deci poklone.

Tradicionalnoj Uskršnjoj poseti prisustvovali su i Nikola Knežević, mladi fudbaler Crvene zvezde, koja je obezbedila poklon pakete, direktorka Prihvatilišta Danijela Stojković i sekretar Sekretarijata za socijalnu zaštitu Petar Jordanov.

Nikodijević je svim Beograđanima čestitao Uskrs i rekao za Tanjug da se Grad Beograd tradicionalno, kao porodica, trudi da deci iz Prihvatilišta ulepša praznike i pokaže im da nisu sama. Naglasio je da o deci ima ko da brine, i da je Grad Beograd tu za njih 365 dana u godini.

"Njihovi osmesi i sreća koju vidimo što smo sa njima je nešto što nam daje nadu i veru da nastavimo dalje da radimo. Sve ono što radimo godinama dobija smisao sa tim dečijim osmehom", naglasio je Nikodijević. Istakao je da mu je izuzetno drago što Prihvatilište, koje je otvoreno pre pet godina, danas izgleda kao da je juče otvoreno jer je sve u njemu očuvano i novo, izražavajući zahvalnost svim zaposlenima na tome i predanom radu sa decom. "Ovaj posao može raditi samo onaj ko ga istinski voli", rekao je Nikodijević.

Naglasio da su vrata Grada Beograda otvorena svakodnevno za svaki problem sa kojim se susretne Prihvatilište. Dodao je da je sistem socijalne zaštite i socijalne politike u Beogradu u prethodnih 10 godina mnogo napredovao, te da danas postoje i usluge koju su ranije bile nezamislive, ubrajajući tu i Prihvatilište.

Dodao je i da danas postoje i dnevni boravci za decu i stara lica, prihvatilišta za stare, novi gerontološki centri i veliki broj klubova koji se bave najstarijim sugrađanima, a koji broje više od 790 ličnih pratilaca i personalnih asistenata.

"Razvoj društva meri se pre svega po tome koliko je razvijena socijalna zaštita. Drago mi je što iz godine u godinu napredujemo i to će biti jedno od ključnih i temeljnih opredeljenja Grada Beograda i u budućnosti", zaključio je Nikodijević.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stojković rekla je za Tanjug da Prihvatilište omogućava deci dostojanstven boravak kada dođu iz stresnih događaja i trauma koje su imale značajan uticaj na njihov razvoj. Istakla je da je Uskrs trenutak kada se svi sećaju da ih Grad Beograd ne zaboravlja i iz godine u godinu donosi radost sa fudbalerima, poklonima i igrom sa decom.

"Tu radost deca osećaju. Praznici budu rizični, jer njima nedostaju njihove porodice i sve ono u u čemu su živeli i odrastali. Mi im to ne sporimo i ne umanjujemo im važnost njihovih porodica, ali se trudimo da na velike praznike pokažemo da svi mislimo na njih, kao i koliko su nam važni. Da na ovako lep dan zajedno unesemo veselje u naš dom", rekla je Stojković. Dodala je da su Prihvatilište i grad Beograd partneri u priči koja 24 sata dnevno dostupna za zbrinjavanje svakog deteta koje se nađe u riziku.

"Grad Beograd i Prihvatilište bi napravili strategiju da za svako dete uzrasta od 7 do 18 godina, a kada je to potrebno i na drugom uzrastu, otvore vrata jer ova deca zaslužuju samo najbolje i ona dobro znaju da su naša vrata za njih uvek otvorena", naglasila je Stojković.

Dodala je da se Prihvatilište priprema za Međunarodni dan porodice koji se obeležava 15. maja, a koji će u toj ustanovi biti obeležen 13. put. Mladi fudbaler Crvene zvezde Nikola Knežević rekao je za Tanjug da mu je izuzetno drago jer su deca kojima je bilo teško u životu zbrinuta i srećna kada im dođe bilo koji sportista.

Dečija sreća se, kaže Knežević, vidi u njihovim iskrenim osmesima. Poručio je deci da se bave sportom i da idu napred kako bi sebi stvorili bolju i lepšu budućnost. "Nadamo se da će svi oni biti dobri ljudi, da će neki biti vrhunski sportisti i da će svako od njih raditi šta ih usrećuje", zaključio je Knežević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike