Gak: Zdravlje dece najvažniji ostvareni cilj u 2020. godini

30.12.2020

15:15 >> 15:25

0

Dostigli smo rekordan iznos od oko 200 miliona evra namenjenih obrazovanju u sledećoj godini - kaže sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak

Gak: Zdravlje dece najvažniji ostvareni cilj u 2020. godini
Copyright Profimedia

Sistem predškolskog obrazovanja u Beogradu pokazao je zrelost funkcionisanja u vremenima izazova, sposobnost da se brzo prilagodi novim uslovima rada i profesionalnost zaposlenih u najvažnijem postavljenom cilju ove godine – očuvanju zdravlja dece u beogradskim vrtićima u jeku epidemije, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Prema njegovim rečima, važna je činjenica da koronavirus nije zaustavio investicije u oblasti obrazovanja i dečje zaštite i da će 2020. ostati upamćena i kao godina u kojoj su otvorene dve nove osnovne škole u naseljima Leštane i Busije, kao i novi vrtić u Surčinu.

Dodao je da je završen projekat obnove fasade pet škola, kao i da je započeta izgradnja 17 novih montažnih vrtića. Obnovljena je Grafička škola u koju se dugo nije ulagalo, a Dvanaesta gimnazija i Ekonomska škola u Zemunu su dobile nove fiskulturne sale.

Beoinfo

– Ove godine je u Beogradu bilo aktivno oko dvadesetak gradilišta u školama i vrtićima na kojima je ukupna vrednost radova iznosila više od 250 miliona dinara, ne računajući završetak izgradnje nove škole u Leštanima. Sledeće godine nastavljamo sa obnovom obrazovnih ustanova, a ulaganja će premašiti 700 miliona dinara – istakao je Gak.

Među njima, kako je istakao, najvažnija investicija biće završetak kompletne rekonstrukcije Zemunske gimnazije, ali će već u januaru početi i radovi na adaptaciji dela prostorija Opštine Vračar u vrtić, a majstori će sledeće godine ući i u Devetu i Sportsku gimnaziju, Mašinsku školu u Rakovici, Tehnoart školu i još u pet osnovnih škola u Beogradu.

Pročitajte još:

– Sve ovo je moguće zato što je Grad Beograd jasno postavio visoko na lestvici prioriteta ulaganja u škole i vrtiće. Već osam godina Beograd svake godine izdvaja više novca za ovaj sektor, a sada smo dostigli rekordan iznos od oko 200 miliona evra namenjenih obrazovanju u sledećoj godini – zaključio je Gak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike