Šapić: Kao što sam i obećao, simboli grada nisu na prodaju - od danas "Beogradska arena" ponovo nosi svoje izvorno ime!

03.04.2024

13:43

0

Imena simbola Grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju

Šapić: Kao što sam i obećao, simboli grada nisu na prodaju - od danas "Beogradska arena" ponovo nosi svoje izvorno ime!
Copyright Beoinfo

Od danas zvanično "Beogradska arena" ponovo postaje "Beogradska arena", vraćamo joj njeno izvorno ime, jer kao što sam u novembru mesecu i najavio, simboli grada Beograda više neće biti na prodaju dok god se ja u ovom gradu budem nešto pitao, rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić ispred Beogradske arene na Novom Beogradu, sa koje je počelo uklanjanje starog imena "Štark arena".

- "Beogradska arena" i ova hala jedan je od simbola našeg grada, tu se održavaju najvažniji kulturni, sportski i svi drugi događaji i manifestacije. Od 2010. godine Arena je bila na prodaju, nosila je imena raznih firmi, kompanija, a poslednje koje je nosila bilo je "Štark arena". Danas je krenulo skidanje tog natpisa jer ugovor ističe i ja se nadam da, bez obzira ko bude vodio grad Beograd u budućnosti, da se više ime "Beogradske arene" neće dovoditi u pitanje. Grad Beograd je u situaciji da ne mora da prodaje svoje simbole - rekao je Šapić.

Imena simbola Grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju.

Beoinfo
 

- Govorio sam i ranije o tome da nema razloga da mi ne radimo isto ono što rade sve druge civilizovane, demokratske, evropske zemlje na koje se mnogi pozivaju, pa i oni koji će me napasti zbog ovoga, a to je da ono što nam je važno da to na prodaju nije. Kao što "Zagreb arena" nije na prodaju, nismo videli da su joj dali ime "Knjaz Miloš arena", a čak se ni reklama "Knjaz Miloš" ne može postaviti  na Trgu bana Jelačića, bez obzira koliko biste to platili. E, tako i mi treba da poštujemo sebe, u najmanju ruku kao što i drugi poštuju sebe, i da povedemo računa o našim simbolima. Zbog toga je, od danas, "Beogradska arena" ponovo "Beogradska arena" i nadam se da će tako ostati i u budućnosti - zaključio je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike