Ćerku (4) je drogirala sedativima: Cimerke iz bolnice uhvatile na delu majku iz Smedereva

13.03.2024

16:22

0

Dve žene svedočile o drogiranju deteta

Ćerku (4) je drogirala sedativima: Cimerke iz bolnice uhvatile na delu majku iz Smedereva
Ilustracija - Copyright Profimedia

Smederevku Milenu R. danima su posmatrale dve žene sa kojima je delila sobu na Institutu za majku i dete u Beogradu kako je drogirala ćerku (4).

Ove cimerke su svedočile da su videle majku kako iz ormara uzima lek, drobi u sok i daje detetu da pije. Policija je, navodno, našla bromazepam i diazepam u Mileninim ličnim stvarima, navodi "Telegraf".

Majka je uhapšena 8. marta i nakon saslušanja određen joj je pritvor do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Prijava iz 2021. godine

Milena R je imala prijavu 2021. godine da fizički zlostvalja dete. Centar za socijalni rad u Smederevu, međutim, doneo je odluku da nema saznanja ni dokaza da to majka radi. Inače, ona je na evidenciji za primanje novčane pomoći.

Milena R. je 28. februara dovela ćerku u jako lošem stanju u bolnicu i lekarima je rekla da "dete drhti i da ne može na noge". Objasnila je i da devojčici ništa ne daje od lekova.

Ali, lekarima su analize bile sumnjive, pa su zatražili dodatne. Krv i urin su poslali na VMA, a rezultati su bili više nego zabrinjavajući. Dete je u krvi imalo visoku dozu lekova za smirenje i odmah se posumnjalo da je majka i ranije detetu davala sedative, koji su njoj propisani.

Istragu vodi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike