Šapić: Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odlaže se za dva dana

01.03.2024

09:52

0

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda je objasnio zašto su odlučili da odlože sednicu

Šapić: Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odlaže se za dva dana
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se pre Konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda koja je zakazana za 10 sati i tom prilikom saopštio da je ona odložena.

- Gospodin Fila će odložiti Skupštinu za dva dana, do 3. marta, do kada je poslednji rok za konstituisanje. Naši odbornici se tamo neće pojaviti, da bi on imao osnov da je odloži - rekao je Šapić.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Šapić je rekao zašto su odlučili da odlože sednicu za još dva dana.

-  Devetnaestog,  kada smo odložili Skupštinu, s obzirom na specifičnost momenta, odlučili smo se da podignemo lestvicu legitimiteta i da vidimo da li ćemo uspeti da se dogovorimo sa Nestorovićem, koga smo smatrali jedinim kredibilnim - rekao je Šapić.

- Da više ne ulazimo u šizofreniju koja se stvorila, iz tog razloga, ljudi koji odlučuju kod nas, došli su u situaciju da preispitaju svoje stavove o tome da li je Nestorović legitiman, kad ga ni njegovi ne smatraju legitimnim. Juče sam rekao da sam ostao pri starom stavu, ukoliko smo prihvatili stav da je Nestorović jedini legitiman, za to sam da ostanemo pri njemu. Znate i sami da sam ponavljao da ne smatram da je nelegitimno jer je tako funkcionisala politička scena i proteklih 20 godina. Ne mislim da je loše, nelegitimno da sklopite većinu sa ljudima koji žele da podrže vašu politiku.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Zbog svega toga smo odlučili da pomerimo, da dobijemo još dva dana, da bismo porazgovarali, stavili sve na sto. Sinoć sam slušao Veselinovića, da nam neće dozvoliti ako odlučimo da formiramo većinu, da će nas fizički sprečiti. Da dovode u pitanje nove izbore. Kažu da neće bojkotovati izbore, već da neće dozvoliti da se oni sprovedu.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, koja je 19. februara odložena zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za danas, ali je i dalje neizvesno kako će se odvijati i da li će biti postignut dogovor o formiranju gradske vlasti ili će se pribeći novim izborima.

Šapić je najavio da će se obratiti uoči sednice i dati sve informacije, a da će odluka o formiranju vlasti u Beogradu ili održavanju izbora biti doneta do 3. marta, kada ističe zakonski rok.

Na dnevnom redu trebalo je da bude potvrđivanje mandata i potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda, kao i izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine Beograda.

Na dnevnom redu bilo je i postavljenje sekretara i zamenika sekretara, kao i Predlog rešenja o izboru članova administrativno-mandatne komisije Skupštine grada. Konstitutivnom sednicom, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Poslovnikom predsedava najstariji prisutni kandidat za odbornika kojem je dodeljen mandat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike