Deca Beograda: Tara Katarina Ćirković (14) - modnom kolekcijom do podizanja svesti o očuvanju prirode

01.08.2021

17:19 >> 19:10

0

Frankfurtska nedelja mode bila je prilika da se pokaže potencijal modne i tekstilne industrije Srbije

Deca Beograda: Tara Katarina Ćirković (14) - modnom kolekcijom do podizanja svesti o očuvanju prirode
Copyright Printscreen/YouTube

Mlada Beograđanka, Tara Katarina Ćirković (14), na Frankfurtskoj nedelji mode osvojila je nagradu za talentovane modne dizajnere, gde je premijerno prikazala kolekciju “Leptir – spasiti lepotu”.

Prema rečima njene majke, Aleksandra Kostadinović, kolekcija (Butterfly – Save the Beauty) je istakla ne samo lepotu leptirova, već i problem njihovog nestajanja u celom svetu.

Tara je učestvovala i na Pariskoj nedelji mode, kao do sada najmlađi kreator.

Mediji koji su izveštavali o nedelji mode i Tarinoj reviji, naveli su da je kolekcija mlade dizajnerke bila više od modnog događaja – bila je poruka celom svetu da se podigne svest na potrebu očuvanja prirode i vrednosti koje su osnova ljudskog društva, kao što su dobrota, čistota duha i ljubav, istina.

Devojčicina majka kaže da je Tari posebnu pažnju uputio i gradonačelnik Frankfurta Peter Fildman, koji je ocenio da je nova kolekcija mlade dizjanerke iz Srbije više od mode.

Pročitajte još

Predsednica Parlamenta Grada Frankfurta Hilimi Arslaner Galbasi naglasila je da je Tara Katarina dala primer da kultura može značajno da unapredi međudržavnu saradnju.

Frankfurtska nedelja mode bila je prilika da se pokaže potencijal modne i tekstilne industrije Srbije i naših kreativnih industrija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike