Pokrenuta istraga zbog trovanja dece u noćnom klubu: Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet

15.02.2024

14:19

0

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja

Pokrenuta istraga zbog trovanja dece u noćnom klubu: Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet
Trovanje alkoholom - Copyright Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

Nakon što je prošle noći u Vojno medicinsku akademiju primljeno dvanaestoro dece u teškom alkoholisanom stanju, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca, saopštilo je tužilaštvo

O ishodu prikupljenih obavešenja VJT će blagovremeno obavestiti javnost.

Podsetimo, 26 osoba, od čega 12 dece mlađe od 15 godina u teškom alkoholisanom stanju sa čak 2,8 promila alkohola u krvi primljeno je sinoć na VMA.

"To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju", rekao je jutros za RTS Ivan Leković, doktor Hitne pomoći VMA.

U međuvremenu je na društvenim mrežama objavljen i snimak ispred kluba gde je došlo do ovog incidenta, a na snimku se vide jake policijske snage, kao i vozila Hitne pomoći.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike