Mališani u Beogradu dobili još jedan kutak za druženje: Završeno dečije igralište u parku Manjež (VIDEO)

08.02.2024

12:23

0

Igralište prostire na površini od 1.650 kvadratnih metara

Mališani u Beogradu dobili još jedan kutak za druženje: Završeno dečije igralište u parku Manjež (VIDEO)
Copyright Tanjug

Završeni su radovi na rekonstrukciji igrališta za decu u parku Manjež, u centru Beograda, koji su počeli na inicijativu građana Savskog venca.

- Završetkom radova na izgradnji dečjeg igrališta u parku Manjež, mališani sa naše opštine dobili su još jedan uređen kutak za druženje, igru i rekreaciju - rekao je za Tanjug Miloš Vidović, predsednik GO Savski venac.

On je naveo da se igralište prostire na površini od 1.650 kvadratnih metara i opremljeno je pažljivo biranim rekvizitima, namenjenim uzrastu od dve do 12 godina.

- Rekviziti za igru su pozicionirani na podlozi od livene gume u skladu sa važećim Standardima, Pravilnikom o bezbednosti dečjih rekvizita i vodeći računa o podzemnim instalacijama - rekao je Vidović.

On je dodao da je u sklopu radova koje je izvelo JKP "Zelenilo-Beograd", postavljen i parkovski mobilijar - klupe i đubrijere, a po završetku građevinskih radova formiran i je travnjak, setvom travnog semena.

- Opština Savski venac i ove godine organizuje besplatne kurseve stranih jezika za osnovce sa teritorije opštine, uzrasta od 1. do 4. razreda. Kurseve engleskog, nemačkog i francuskog jezika osnovci će moći da pohađaju dva puta nedeljno uz stručne predavače po najsavremenijom metodama. Prijave traju do 11. februara na sajtu naše opštine - rekao je Vidović.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike