Pustoš u Bloku 70: Vatrogasci su i dalje tu, celu noć se dogašavao požar! Kinezi u neverici gledaju, sve smrdi na garež (FOTO/VIDEO)

25.01.2024

09:35

0

Autor: J.S.J.

Požar je bio zahvatio skoro 2.000 kvadratnih metara Kineskog tržnog centra, izgorelo je 40 lokala od ukupno 181.

Pustoš u Bloku 70: Vatrogasci su i dalje tu, celu noć se dogašavao požar! Kinezi u neverici gledaju, sve smrdi na garež (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ružna slika u Bloku 70 gde je juče goreo tržni centar (drugi put za dve i po godine). Zgrada je sada prava ruševina, a zaposleni i vlasnici lokala i dalje obilaze oko zgrade i ne veruju svojim očima.

-Strašno, strašno - ponavljaju Kinezi koje su reporteri 24sedam zatekli tamo.

Vatrogasana vozila su i dalje tamo, a ekipe su tokom cele noći radile na dogašavanju požara zbog velike količine izgorele plastike i gume, kao i zbog ostatka žara koji se još nalazi u nekim udubljenjima u zgradi.

 

Požar je bio zahvatio skoro 2.000 kvadratnih metara Kineskog tržnog centra,  izgorelo je 40 lokala od ukupno 181.

Ipak, jučerašnji požar je ugašen znatno brže nego onaj pre dve i po godine. Za samo dva sata je požar stavljen pod kontrolu, pre svega zbog angažovanja i helikoptera koji su ga gasili , sa 37 naleta i 71 tone izbačene vode.

 U gašenje požara učestvovalo je 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila.

 

Zakupci lokala i zaposleni u Kineskom tržnom centru jutros su pokušali da uđu unutra, kako bi pristupili robi koja nije izgorela, međutim, pripadnici policije koji tamo dežuraju nisu im to dozvolili. 

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike