Manje švercovanja nego prethodnih godina: Naplatu karata u GSP-u kontroliše 40 ekipa "belih" - evo koliko je kazni napisano u 2023.

23.01.2024

13:13

0

Novi sistem naplate karata uveden je sredinom maja prošle godine

Manje švercovanja nego prethodnih godina: Naplatu karata u GSP-u kontroliše 40 ekipa "belih" - evo koliko je kazni napisano u 2023.
Ilustracija - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Putnike u javnom gradskom prevozu svakog dana kontroliše 40 ekipa Komunalne milicije, a samo tokom prošle godine napisano je ukupno 6.781 prekšajni nalog. 

Kako su za Telegraf rekli iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, sredinom maja 2023. godine uveden je potpuno novi sistem naplate karata u kome se više ne koriste validatori, već mobilni telefoni. 

Grad Beograd
 

- Najviše karata kupuje se SMS porukama, a ta mogućnost postoji i preko aplikacije, kao i na kioscima i prodajnim mestima JKP "Naplate prevozne usluge" - naveli su iz sekretarijata.

Takođe, u pojedinim autobusima kartu je moguće kupiti i platnom karticom. 

Koje nadležnosti ima Komunalna milicija? 

24sedam/Danilo Krša
 

Poslovi Komunalne milicije propisani Zakonom o komunalnoj i Odlukom o komunalnoj miliciji, pored ostalog su i poslovi neposrednog održavanja komunalnog i drugog zakonom uređenog reda.

Komunalna milicija u skladu sa navedenim propisima, kao i u skladu sa Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kojom se propisuje način organizovanja, uslovi obavljanja i uslovi korišćenja javnog linijskog prevoza putnika i u skladu sa Pravilnikom o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, obavlja kontrolu putnika kojim se uređuje tarifni sistem, područje njegove primene, vrste karata, naplata i prodaja karata, kategorije korisnika i uslovi korišćenja usluge prevoza, kontrola putnika i izdavanje voznih isprava u javnom linijskom prevozu putnika.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike