Oglasilo se tužilaštvo o "Kartelu": Naloženo posebno ispitivanje o dešavanjima na potonulom splavu - ove stvari su ključne u istrazi!

24.12.2023

14:03

0

Incident se desio u noći između subote i nedelje

Oglasilo se tužilaštvo o "Kartelu": Naloženo posebno ispitivanje o dešavanjima na potonulom splavu - ove stvari su ključne u istrazi!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se o nesreći koja se dogodila sinoć, kada je došlo do tonjenja splava "Kartel" na Novom Beogradu.

- Po saznanju za dešavanja na pomenutom splavu tužilaštvo je dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi da preduzme sve mere iz njihove nadležnosti, uključujući prikupljanje svih neophodnih obaveštenja od građana koji su bili na navedenom splavu, kao i prikupljanje svih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi u cilju rasvetljavanja uzroka potapanja splava,kao i rasvetljavanja događaja koji je prethodio tome i utvrđivanja krivične odgovornosti. Kada bude fizički moguće biće naloženo i da se izvrše neophodna veštačenja u cilju utvrđivanja stabilnosti pristupnog mosta, kompletne platforme i vezova - navodi se u saopštenju tužilaštva.

- Takođe, dat je nalog i nadležnim inspekcijama da se utvrdi da li je navedeni splav imao sve neophodne dozvole i da li je broj ljudi koji je posetio splav u skladu sa propisima. Sve navedeno je naloženo u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela i odgovornosti lica koja su u trenutku nezgode bili vlasnici ili zakupci objekta. Naloženo je da se utvrdi i identitet lica za koje postoji sumnja da su učestvovala u tuči, koja se desila neposredno pre nego sto je splav potonuo, kao i da se pribave svi video zapisi sa lokalnih objekata. Nakon toga, Prvo osnovno javno tužilaštvo će doneti konačnu odluku protiv koga i za koje krivično delo će MUP podneti krivičnu prijavu, a dežurni javni tužilac će nastaviti u saradnji sa nadležnom policijskom upravom da preduzima sve dalje neophodne dokazne radnje - navodi se.

Podsetimo, do tonjenja splava došlo je sinoć, nakon ponoći.

Prema dosadašnjim informacijama, sve je počelo tučom na "Kartelu". Jedan od mladića koji je sinoć bio na ovom splavu rekao je da je obezbeđenje počelo da izbacuje goste u nekom trenutku tokom večeri.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike