Šapić: U toku projekat izgradnje osam vrtića, ne odustaje se ni od kupovine tramvaja!

01.12.2023

16:30

0

Započinju se radovi na vrtiću u Lazarevcu i u naselju Braće Jerković - naveo je on

Šapić: U toku projekat izgradnje osam vrtića, ne odustaje se ni od kupovine tramvaja!
Aleksandar Šapić - Copyright Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je u toku realizacija projekata za izgradnju osam vrtića, da se nije odustalo od kupovine tramvaja, već je promenjen naručilac a očekuje da u nedelju budu postavljeno prvih 1.000 info tabli o kretanju javnog prevoza.

- Osam vrtića je sada u toku. Otvorili smo jedan. Na Bežaničkoj kosi, pre par meseci smo otvorili vrtić. Započeti su radovi na vrtiću u Borči. Započinju se radovi na vrtiću u Lazarevcu i u naselju Braće Jerković - rekao je Šapić na pitanje novinara šta je urađeno u prethodnom periodu u Beogradu.

Šapić je na konferenciji za medije s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da se nije odustalo od kupovine tramvaja, već je promenjen naručilac, pa je ovaj posao prešao u nadležnost Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda, te da je zato poništen tender.

Privatna arhiva
 

- Tu nabavku je trebalo da sprovedemo sami. Naš maksimum u tom momentu je bio tih nekih 25 tramvaja, a to je 50 miliona evra koliko smo mi mogli da priuštimo. U međuvremenu smo postigli dogovor sa Vladom Srbije jer oni moraju da nam daju neku vrstu garancije da bi mogli da uđemo u veću nabavku koju će onda da sprovede Sekretarijat za javni prevoz - rekao je Šapić odgovarajući na novinarsko pitanje da li može da demantuje pisanje Forbsa da je tender za nabavu tramvaja poništen, a da tender za nabavku autobusa nije ni raspisan.

On je objasnio da je nabavka zaustavljena i da se sprema veća - za 50 tramvaja koja će biti realizovana u najkraćem mogućem periodu.

Na komentar novinara povodom najave da će do kraja novembra biti postavljeno svih 1.000 info tabli o kretanju javnog prevoza, Šapić je rekao da je do danas postavljeno skoro 600 tabli i da očekuje da u nedelju budu sve upaljene.

- Kasnimo par dana a skoro 60 odsto njih je već postavljeno. Očekujem da u nedelju na ponedeljak zasvetle i da tih 1.000 tabli prvih, informativnih, koje imaju danas samo najveći gradovi u Evropi, zaživi na ulicama Beograda. Cilj nam je da imamo 3.000 tabli i da praktično bude pokriven čitav grad, a ja se još jednom duboko izvinjavam što sam prekršio prvobitan rok - rekao je Šapić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike