Beograd podržao izgradnju Gradske kuće u Sokocu: Šapić - nastavićemo da podržavamo Srpsku (FOTO)

01.12.2023

15:07

0

Šapić je istakao dobre odnose sa Republikom Srpskom i podsetio da je nedavno u Banjaluci o tome razgovarao

Beograd podržao izgradnju Gradske kuće u Sokocu: Šapić - nastavićemo da podržavamo Srpsku (FOTO)
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će Beograd podržati projekat izgradnje Gradske kuće u Sokocu, opštine u Istočnom Sarajevu, sa 30 miliona dinara.

Ugovor o donaciji su potpisali Šapić i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica u prisustvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Šapić je istakao dobre odnose sa Republikom Srpskom i podsetio da je nedavno u Banjaluci o tome razgovarao i dodao da je važno da se podržavamo, jer je, podsetio je, srpski narod kroz istoriju proživljavao teške trenutke.

- Kada se baci seme razdora među narodom, imali smo ozbiljnije probleme, tada smo plaćali glavama, tada smo gubili teritorije, tada smo ostajali bez svega onoga što nam je najvažnije - rekao je Šapić.

Beoinfo
 

On je dodao da se danas razgovaralo i o tome kako još Beograd može da pomogne.

- Ne samo u ovom slučaju opštini Istočno Sarajevo, Sokolac, nego i drugim opštinama u Republici Srpskoj. Prošli put kada sam ovde bio primio sam nekoliko predstavnika gradova i opština iz Republike Srpske, dogovorili smo se da beogradske opštine naprave bratimljenja sa što većim brojem opština u Republici Srpskoj pa da pravimo i tu vrstu saradnje i pomoći, negovanja što bližih odnosa - rekao je on.

Beoinfo
 

On je podsetio da je u skladu s dosadašnjim odnosima dogovoren i ovaj projekat i da se Vlada Republike Srbije obavezala da značajno pomogne. Šapić je rekao da je posetio prošle godine u julu Sokolac i srpsko groblje gde je sahranjeno 1.000 srpskih boraca koji su izgubli život na ratištu.

- Mi ćemo nastaviti da podržavamo jedni druge, brinemo jedni o drugima i nećemo dozvoliti da nas iko rastavi - dodao je Šapić.

Beoinfo
 

Dodik je istakao da se uz pomoć Srbije realizuju veoma važni projekti i da su dobri politički odnosi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ključ uspeha za saradnju. On je dodao da građani Srbije treba da podrže upravo ovu politiku.

- Na prvoj strani imate one koji uporno pokušavaju da devastiraju svoju Republiku Srpsku smatrajući to kao neki eksces koji se desio, nepotreban teret za Beograd i za bilo koga. To su protivnici naši i oni su okupljeni oko te liste vezano za protiv nasilja. Dakle, nije niko za nasilje, ali oni koriste tu jednu platformu koju pokušavaju da ta jedan moralni, bazični odnos svakog čoveka da je protiv nasilja koristi u političke svrhe - rekao je Dodik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike