"Dobili smo gole zidove i cigle, a drage uspomene ostale su u našim stanovima": Stanarima Vidovdanske uručeni ključevi privremenog smeštaja

13.08.2021

12:54 >> 15:24

0

Upravnik sporne zgrade Novica Stanimirović kaže da novac koji su dobili od Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu nije dovoljan da pokrije sve troškove

"Dobili smo gole zidove i cigle, a drage uspomene ostale su u našim stanovima": Stanarima Vidovdanske uručeni ključevi privremenog smeštaja
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

“Nikako se ne osećamo, Grad je napravio lep gest, nismo beskućnici, ali ceo život je ostao iza nas, sve naše uspomene su i dalje u stanovima”, rekao je Novica Stanimirović, upravnik zgrade koja se srušila u Vidovdanskoj ulici, nakon što su im danas u Starom dvoru uručeni ključevi stambenih objekata za privremeno stanovanje.

Pročitajte još

Pet porodica Vidovdanske ulice dobilo je ključeve stanova u kojima će boraviti do završetka izgradnje nove zgrade na lokaciji urušenog objekta.

Tim povodom upravnik sporne zgrade je zahvalio Gradu što su njemu i njegovim komšijama obezbedili krov nad glavom u kojem će moći da borave godinu-dve, po, kako kaže, ekstremno povoljnim uslovima.

Beoinfo

– Ipak, osećamo se nikako, Grad je napravio lep gest, nismo beskućnici, ali ceo život je ostao iza nas, sve naše drage uspomene se i dalje nalaze u našim stanovima – istakao je on.

Stanimirović kaže da će odmah ući u nove stanove, ali da postoji jedan problem.

Novica Stanimirović, 24sedam/Lj. S.

– U novim stanovima nema nameštaja, samo goli zidovi. Za njihovo opremanje neće biti dovoljan novac koji smo dobili od Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu. Znate i sami koliko košta jedan frižider, šporet, koliko para ode na namirnice u prodavnici – objašnjava naš sagovornik.

Kako dodaje, pošto taj novac ne može sve troškove da pokrije, snaći će se kako ko može.

Kada je reč o ponovnom ulasku u njihove stanove na Vračaru, Stanimirović je rekao da bi voleo da im bude omogućen još jedan ulazak, jer, kako ističe, sve drage uspomene su mu ostale u Vidovdanskoj.

Zorica i Novica Stanimirović, 24sedam/Lj. S.

Pored Novice, za dragim uspomenama žali i njegova žena Zorica, koja kaže da su joj u stanu ostali albumi sa fotografijama.

– Mi dobijama zidove i cigle, ali naše uspomene, moje knjige, albumi sa fotografijama moje dece su i dalje u stanu – kazala je kroz suze Zorica.

Do srede će svi biti preseljeni iz “Slavije”

Beoinfo

Ugovore o dodeli stanova stanarima je uručio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je rekao da su ti stanovi u vlasništvu Grada Beograda i da će stanari moći da ih koriste u naredne dve godine, a da će međuvremenu njihovo stambeno pitanje biti trajno rešeno i da će biti izgrađeni novi stanovi.

– Do sledeće srede svi stanari će biti preseljeni iz hotela “Slavija”, gde su bili smešteni poslednjih mesec dana, u stanove koji su im dati na privremeno korišćenje – rekao je Vesić.

Kako je dodao, on očekuje da će u septembru u Zakon o planiranju i izgradnji biti uvedena odredba o polisi odgovornosti koja predviđa obavezu investitora da ima polisu osiguranja od štete trećim licima.

Pročitajte još

– Tražili smo da se uvede da svi koji grade imaju polisu odgovornosti od štete trećim licima i imamo uveravanja iz ministarstva da će u septembru to ući u zakon – rekao je Vesić.

Podsetimo, po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu ,na račune pet raseljenih porodica iz Vidovdanske ulice uplaćeno je po 300.000 dinara.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, a povređenih nije bilo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti