Digitalizacija beogradskih pijaca: Uručene novčane nagrade zakupcima tezgi koji su ostvarili najviše bezgotovinskih transakcija

10.11.2023

14:00

0

Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači, jer su im pijačna prodaja i kupovina dosta olakšane

Digitalizacija beogradskih pijaca: Uručene novčane nagrade zakupcima tezgi koji su ostvarili najviše bezgotovinskih transakcija
Copyright FOTO TANJUG/JKP BEOGRADSKE PIJACE

Na pijaci „Palilula” uručene su nagrade zakupcima tezgi koji su tokom septembra ostvarili najviše bezgotovinskih transakcija u okviru drugog kruga projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske pijace”. 

Prvu i drugu nagradu osvojili su zakupci sa pijace „Palilula”, sa ukupno 138, odnosno 77 obavljenih transakcija, treće mesto pripalo je zakupcu sa pijace „Blok 44” sa realizovanih 67 transakcija, dok je četvrto mesto zauzeo zakupac sa pijace „Blok 44” ostvarivši 91 transakciju. Četvrto mesto pripalo je zakupcu sa pijace „Đeram” koji je ostvario 26 transakcija, dok je peto mesto osvojio zakupac sa pijace „Stari Merkator”, sa 24 bezgotovinske transakcije. 

FOTO TANJUG/JKP BEOGRADSKE PIJACE
 

Drugi krug projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” počeo je sredinom juna čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama „Stari Merkator”, „Zemun” i „Blok 44”. 

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama, koje je počelo pre dve godine, pokazalo se kao veoma dobar potez. „Kalenić”, „Palilula” i „Đeram” bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama.

Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači, jer su im pijačna prodaja i kupovina dosta olakšane. Nakon probnog perioda, čak 35 od 51 zakupca, koliko ih je učestvovalo, nastavilo je sa bezgotovinskim plaćanjem, a od novembra 2021. godine, kada je počelo korišćenje bezgotovinskog plaćanja, pa do kraja promotivnog perioda, realizovano je gotovo 36.000 bezgotovinskih transakcija. 

FOTO TANJUG/JKP BEOGRADSKE PIJACE
 

Partneri pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” – Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace”, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca zbog čega su se odlučili da nastave projekat. 

Kompanije Mastercard i Chipcard su i u drugom krugu obezbedile dodatnu pogodnost za sve učesnike u ovom projektu, što podrazumeva da će svakog meseca u narednih godinu dana po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja biti nagrađeni sa po 12 .000 dinara.

Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike