Šapić: Nećemo stati dok dva auto-puta u Beogradu ne budu spojena ulicom sa po tri trake

31.10.2023

13:14

0

Gradonačelnik je podsetio i da je Tošin bunar proširen sa tri na pet traka

Šapić: Nećemo stati dok dva auto-puta u Beogradu ne budu spojena ulicom sa po tri trake
Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas, obilazeći rekonstruisanu ulicu Nikole Dobrovića koja sada ima sedam traka, da neće stati dok auto-putevi E75 i "Miloš Veliki" ne budu kroz Beograd spojeni saobraćajnicom koja ima tri trake u svakom smeru.

Kako je naveo, deo ulice Nikole Dobrovića koji se uliva u Tošin bunar bio je mesto gde se stvarao takozvani saobraćajni čep i pravio ozbiljan problem, naročito popodne kada bi se ljudi vraćali sa posla. 

- Pogledajte sada kako ovaj bulevar izgleda. Možda će zvučati neskromno, ali mislim da postaje jedan od saobraćajnih simbola čitavog grada, pošto ovakvih saobraćajnica nema mnogo u Beogradu. Četiri trake s jedne strane, tri trake s druge. Potpuno je otčepljen saobraćajni kolaps koji se tu stvarao - istakao je Šapić.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Gradonačelnik je podsetio i da je Tošin bunar proširen sa tri na pet traka i, kako kaže, postao žila kucavica Novog Beograda zato što spaja dva autoputa.

- Od kad je napredovao krak Novi Beograd-Surčin ka 'Milošu Velikom', praktično su E75 i Miloš Veliki direktno povezani sa ovom saobraćajnicom. Najveći broj Obrenovčana, recimo, sada ide ovuda umesto preko Sajma - naveo je Šapić.

Gradonačelnik je istakao i da će proširenje ovog bulevara obezbediti i uvođenje potpuno nezavisne trake za javni prevoz, kakva je do sada postojala samo sa vremenskim ograničenjem. Kada je reč o nastavku radova u ovom delu grada, Šapić očekuje da će biti završeni u toku narednog proleća.

- Ideja jeste da se uradi sve. Odavde do Gandijeve u jednom i drugom pravcu po tri trake. Odavde do Studenske i Pariske komune, da čitav bulevar proširimo. Neće se stajati dok ne dođemo do toga da dva autoputa budu spojena sa po tri trake sa svake strane - rekao je gradonačelnik.

Kako kaže, radiće se sukcesivno, deo po deo, da bi se izbeglo zatvaranje čitavih ulica. U međuvremenu, utisci vozača su podeljeni. Zoran iz Beograda smatra da je posao odrađen dobro.

- Vrhunski izgleda, kako da ne. Samo je trebalo da stave još jednu traku za levo, ali je ok - rekao je Zoran.

Marko, sa druge strane, nije zadovoljan.

- Rekonstrukcija nije urađena kako treba za kompletno naselje Bežanijska kosa. Bilo je predviđeno da deo koji se spušta sa Bežanijske kose ide direktno na novi most, a ovaj ne ide tuda - smatra Marko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike