Nesmetana kupovina i prodaja u svim vremenskim uslovima: Počelo postavljanje krova na pijaci "Borča" (FOTO)

30.03.2023

10:39

0

Asfaltirano je 1.600 kvadratnih metara pijačnog platoa i postavljene su 144 nove tezge

Nesmetana kupovina i prodaja u svim vremenskim uslovima: Počelo postavljanje krova na pijaci "Borča" (FOTO)
Počelo natkrivanje - Copyright Beoinfo

Radovi na natkrivanju pijace "Borča" počeli su u ponedeljak, a cilj ovih radova je da se omogući nesmetana kupovina i prodaja u svim vremenskim uslovima. 

Zakupci pijace "Borča" izrazili su zadovoljstvo zbog nedavnog uređenja pijace, asfaltiranja pijačnog platoa i postavljanja novih tezgi. Najveće interesovanje su pokazali za natkrivanje pijace s obzirom na to da im kiša, sneg i visoke temperature značajno otežavaju svakodnevni rad.

Beoinfo
 

Prilikom obilaska zanatskog dela pijace "Borča", predsednik Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak" Srđan Praštalo je izjavio da je članovima ovog udruženja potrebna namenska oprema koja bi im olakšala izlaganje i prodaju robe, a Bojan Bajagić, direktor "Beogradskih pijaca", rekao je da će uzeti u obzir i razmotriti sve sugestije zakupaca, jer je veoma važno da budu zadovoljni i kupci, i zakupci. 

Jedan od većih problema sa kojim se susreću prodavci jeste nelegalna prodaja koja se svakodnevno odvija u neposrednoj blizini pijace. Navode da je u pitanju nelojalna konkurencija koja direktno ugrožava zakupce koji vrše prodaju na pijaci "Borča".

Beoinfo
 

Direktor "Beogradskih pijaca" i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca najavili su da će u saradnji sa Gradom Beogradom i Opštinom Palilula nastojati da trajno reše taj problem.

JKP "Beogradske pijace" unapredilo je uslove prodaje i kupovine na pijaci "Borča" za sve stanovnike Beograda koji koriste ovu pijacu za svoje snabdevanje. Napominju da je asfaltirano 1.600 kvadratnih metara pijačnog platoa i da su postavljene 144 nove tezge.

Beoinfo
 

Takođe, sedam novih ulaznih kapija postavljeno je na svim ulazima u pijacu, te kompletno renovirana mlečna hala koja je u sklopu pijace, navodi se u saopštenju ovog komunalnog preduzeća.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike