Uklanja se preko 100 splavova sa Savskog keja koji na licitaciji nisu dobili novu lokaciju: "Nećemo stati dok ceo postupak ne završimo"

11.10.2023

14:32

0

Gradski urbanista Stojčić apeluje na vlasnike splavova da ih sami uklone jer će se, kako kaže, u protivnom izlagati trošku, pošto će im odvlačenje biti naplaćeno.

Uklanja se preko 100 splavova sa Savskog keja koji na licitaciji nisu dobili novu lokaciju: "Nećemo stati dok ceo postupak ne završimo"
Ilustracija - Copyright Beoinfo

Uklanjanje splavova na Savskom keju koji na licitaciji nisu dobili novu lokaciju počelo je jutros. Novu dozvolu za rad dobilo je njih tridesetak, dok je za više od 100 njih doneto izvršno rešenje i od jutros su u toku pripreme za uklanjanje prvog splava.

- Danas krećemo sa kopna. Javna komunalna preduzeća će to sprovesti. Do kraja nedelje će se završiti i postupak za odvlačenje splavova sa vode, pošto smo imali problema vezano za javnu nabavku, međutim sada smo u samoj završnici - rekao je glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Najavljuje da će u narednih nekoliko nedelja biti sprovedene sve aktivnosti.

24sedam/Katarina Mihajlović
Marko Stojčić

Stojčić apeluje na vlasnike splavova da ih sami uklone jer će se, kako kaže, u protivnom izlagati trošku, pošto će im odvlačenje biti naplaćeno.

- Ukoliko to sami urade, mnogo je jednostavnije i jeftinije za njih - naglašava Stojčić i kaže da je malo onih koji su uklonili splavove, svega dva ili tri splava.

Stojčić ističe da je sve mirno, da komunalna preduzeća rade svoj posao i da će tako raditi i izvođač koji će voziti splavove sa vode.

- Svako radi svoje, postoje zakonske norme. Mi poštujemo zakon, danas krećemo i nećemo stati dok ceo postupak ne završimo - ističe Stojčić.

Kaže da je ideja da u toku jednog dana bude uklonjeno više splavova, pošto ih ima dosta, ali da sve zavisi od slučaja do slučaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike