Kako postati odgovoran vlasnik kućnog ljubimca? Opština Novi Beograd formira tim volontera za zaštitu životinja

10.10.2023

16:45

0

Volonteri ARS NBGD animiraće decu i podučavati ih kako da budu bezbedniji u kontaktu sa životinjama - rekao je predsednik opštine Bojan Bovan

Kako postati odgovoran vlasnik kućnog ljubimca? Opština Novi Beograd formira tim volontera za zaštitu životinja
Copyright Promo /Opština Novi Beograd

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan i predsednik Udruženja Animal Rescue Serbia (ARS) Aleksandar Gavrić, uputili su danas zajednički poziv Novobeograđanima da se uključe u lokalni tim volontera za zaštitu životinja.

Ispred zgrade GO Novi Beograd, potpisan je Protokol o saradnji kojim je opština postala partner u zaštiti životinja na svojoj teritoriji, kao i u formiranju lokalnog tima volontera sa logom ARS NBGD.

- ARS NBGD baviće se problemima zaštite životinja i edukovanjem građana, pre svega mladih, kako da postanu odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca - rekao je Bovan posle potpisivanja protokola.

Promo /Opština Novi Beograd
 

On je dodao da Opština Novi Beograd želi da bude deo ovog projekta, da čuvamo kućne ljubimce, da ih pravilno gajimo i da našu decu učimo kako treba postupati sa kućnim ljubimcima.

Tim ARS NBGD, kako je najavljeno posle potpisivanja protokola, biće formiran nakon Skupštine volontera ARS NBGD, koja će biti organizovana u sali opštine Novi Beograd 31. oktobra, a na koju će biti pozvani svi ljubitelji životinja sa Novog Beograda.

Jedna od prvih zajedničkih akcija biće kampanja „Pokupi da te se pas ne stidi“, kojom će građani putem plakata zalepljenih na ulaze zgrada biti pozvani da vode računa o higijeni.

Akcija „Mjau vau ekspert“, koja je takođe u planu na Novom Beogradu, namenjena je upravo najmlađim stanovnicima opštine.

Promo /Opština Novi Beograd
 

- Volonteri ARS NBGD animiraće decu i podučavati ih kako da budu bezbedniji u kontaktu sa životinjama, kako da postanu što odgovorniji vlasnici kućnih ljubimaca ili kako da među vršnjacima prepoznaju one koji pokazuju znake nasilja nad životinjama - izjavio je Bovan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike