Nova kula od 150 metara umesto hotela "Jugoslavija"! Šapić poručio: Novi Beograd je prostor gde treba da niču moderne zgrade i soliteri

20.09.2023

16:10

0

Šapić je govorio i o radovima u ulicama Maksima Gorkog i Omladinskih brigada, za koje je objasnio da se obavljaju jer su se desile greške tokom ranijeg izvođenja radova i da je on insistirao na tome da se te ulice poprave

Nova kula od 150 metara umesto hotela "Jugoslavija"! Šapić poručio: Novi Beograd je prostor gde treba da niču moderne zgrade i soliteri
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da nema ništa protiv izgradnje kule u okviru projekta predviđenog na mestu hotela "Jugoslavija" i da pretpostavlja da je pri izradi plana uzeto u obzir da li infrastruktura može da izdrži taj projekat.

On je tako odgovorio na pitanje novinara o spekulacijama koje su se pojavile u javnosti, da će se u okviru tog projekta izgraditi kula od 150 metara.

- Ako ćemo negde da pravimo visoke kule, to treba da bude na Novom Beogradu. Novi Beograd jeste prostor gde treba da niču moderne zgrade i soliteri - rekao je Šapić prilikom predstavljanja projekta spomen-parka braniocima Beograda na Kalemegdanu.

Gradski urbanista Marko Stojčić podsetio je da je pre više od 10 godina urađena prva verzija plana za taj prostor, da je ona podrazumevala visoki objekat, i da su svi naredni planovi podrazumevali visoki objekat.

- Ovo je početna faza izrade plana, elaborat za rani javni uvid koji podrazumeva da sve institucije koje su nadležne treba da kažu šta misle o tom prostoru. Koliko je to tačno kvadrata, da li je to manje, isto ili više u odnosu na to što važeći plan kaže, to tek predstoji da se vidi. U narednih nekoliko meseci očekujemo nacrt plana, biće upućen na javni uvid u narednih mesec dana, gde će svi moći da vide šta je to što je predlog investitora za taj prostor - rekao je Stojčić.

On je potvrdio reči gradonačelnika da je Novi Beograd najpogodniji deo grada za izgradnju visokih objekata, zbog širine saobraćajnica i postojeće infrastrukture. Stojčić je rekao da određeni medijski navodi da će projekat imati višestruko veću površinu nego što je predviđeno nisu tačni, jer u taj prostor i ne može da stane toliko kvadrata.

Šapić je govorio i o radovima u ulicama Maksima Gorkog i Omladinskih brigada, za koje je objasnio da se obavljaju jer su se desile greške tokom ranijeg izvođenja radova i da je on insistirao na tome da se te ulice poprave.

- Ne možemo da dozvolimo da kad radimo novu ulicu ona ne bude urađena valjano, kako treba - rekao je Šapić, i podsetio da su ovo prve dve ulice u kojima su se desile greške tokom radova, od preko 100 ulica koliko je urađeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike