Šapić obišao rekonstruisani park i košarkaški teren na Novom Beogradu: Ovde su igrali velikani svetske košarke (FOTO)

07.09.2023

12:37

0

Autor: L. Đ. T.

Ovo je pravi primer kako u jednoj izuzetno urbanoj sredini, gde ima solitera, može da se oplemeni životna sredina sa parkovima, terenima i zelenim površinama - rekao je prvi čovek grada

Šapić obišao rekonstruisani park i košarkaški teren na Novom Beogradu: Ovde su igrali velikani svetske košarke (FOTO)
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas rekonstruisani park i košarkaški teren u novobeogradskom Bloku 21.

Šapić je tom prilikom istakao da je zahvalan ruskim prijateljima iz "Lukoila", zato što ovo nije prvi park i prva investicija koju su oni u sklopu svoje društvene delatnosti uradili u Beogradu.

- Puno stvari su uradili u prestonici i zaista želim da im se zahvalim što na ovaj način pokazuju poštovanje prema nama kao domaćinskoj zemlji, kao i poštovanje prema prijateljstvu koje postoji između dva naroda, a i među nama kao partnerima - rekao je gradonačelnik.

Beoinfo
 

Istakao je i da je zahvalan JKP "Gradsko Zelenilo" koje je uradilo rekonstrukciju parka.

- Ovo je pravi primer kako u jednoj izuzetno urbanoj sredini, gde ima solitera, može da se oplemeni životna sredina sa parkovima, terenima i zelenim površinama. Teren je potpuno rekonstruisan, a urađen je i još jedan novi deo. Doradićemo još neke sitnice, a dao sam predlog da stavimo nadstrešnicu kod šahovskih stolova. Ovaj park ovde je dobar primer kako može maksimalno da se iskoristi prostor, čak i kada ga nema previše - naglasio je prvi čovek grada.

Istakao je i da košarkaški teren ima veliku tradiciju, jer su na njemu igrali velikani svetske košarke.

Gradonačelnik je istakao i da se nada da će radovi u Bulevaru Zorana Đinđića biti završeni do sredine oktobra, početka novembra.

- Krenuli smo da proširujemo i drugu stranu Zorana Đinđića, ideja nam je da do Bulevara umetnosti dobijemo po tri trake sa svake strane. O tome sam pričao i u Višnjičkoj, gde god budemo imali prostora proširivaćemo kolovoz - zaključio je gradonačelnik.

Neke stvari smo već uradili na Bežanijskoj kosi, istakao je prvi čovek srpske prestonice.

- Urađena je nizbrdica u Ulici Marka Čelebonovića, gde su ranije bili veliki saobraćajni čepovi. Sada su Tošin bunar, Zemunska i Vojvođanska ulica postali jedinstven bulevar ili magistrala koja spaja autoput E-75 i autoput Miloš Veliki. Plan je da se ceo taj potez, takođe proširi sa po tri trake sa svake strane - rekao je Šapić.

Takođe je najavio nastavak radova između Brankovog i Starog savskog mosta gde su već uklonjeni objekti firme Rade Končar.

- Saobraćajnica između Ulice Vladimira Popovića i Brankovog mosta još ne može da se radi, dok ne počne izgradnja novog mosta na Savi i nivelacije terena. Predviđeno je na tom mestu da se radi veliki kružni tok. Dok ne dođe do izgradnje mosta, nivelacije zemljišta i pravljenja konačnog saobraćajnog rešenja, ideja nam je da napravimo jednu privremenu saobraćajnicu, koja bi se nalazila na mestu gde se nalazila stara fabrika "Rade Konačar" koju smo uklonili i da tako obezbedimo da vozila koja dođu do Vladimira Popovića iz Bulevara Zorana Đinđića i Milentija Popovića, mogu tim kolovozom da dođu do Brankovog mosta i da time zaobiđu saobraćajni čep koji se stvara kod TC Ušće  - zaključio je gradonačelnik Beograda.

Događaju su prisustvovali i direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević i direktor "Lukoil Srbija" Denis Rjupin.

Direktor "Lukoil Srbija" d.o.o. Beograd Denis Rjupin rekao je da je saradnja ove kompanije sa Gradom Beogradom bila veoma dobra, te da su se u okviru različitih programa trudili da realizuju projekte na dobrobit građana.

- Osluškivali smo potrebe srpske prestonice, zato što želimo da sačuvamo status pouzdanog partnera. Ovaj projekat, obnova novobeogradskog parka, je za nas značajna jer povezuje dva važna aspekta, korporativnu društvenu odgovornost i ekologiju. Sada će ovaj park biti prava oaza i mesto za igru i odmor mladih i starih - istakao je Rjupin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike