Ovako će izgledati nova železnička stanica u Prokopu! Od aerodroma do centra grada za 15 do 25 minuta (FOTO)

08.08.2023

18:47

0

Milion je projekata, a važno je za Srbiju da ćemo da otvorimo i Pristan u Zemunu do 2. septembra, sa 12 stanica na Dunavu. To su ogromne investicije, a imaćemo i rečni taksi, rekao je Vučić

Ovako će izgledati nova železnička stanica u Prokopu! Od aerodroma do centra grada za 15 do 25 minuta (FOTO)
Prokop - Copyright infrazs.rs

Kako će izgledati nova železnička stanica u Prokopu, kako će izgledati put odatle do aerodroma za najkraće vreme, predsednik Vučić je sve pojasnio u svom obraćanju.

- U oktobru ćemo otvoriti velelepnu železničku stanicu u Prokopu, odakle će moći od aerodroma da se stigne železnicom za 15 do 20 minuta, a za pola sata do nacionalnog stadiona i EXPA, vozovi će se kretati 120 km/h - počeo je Vučić, pa detaljnije objasnio:

Tanjug printscreen
 

- Sa aerodroma ćete moći da idete direktno do Prokopa vozom, a mi smo ostavili prostor da možemo da gradimo još jednu prugu u budućnosti. Imaćete vozove sa tri stanice. Dalje ide do Surčina, do nacionalnog stadiona i tu za pola sata stižete ovim vozom. Dalje, vozom idemo na Jakovo i Obrenovac, čime spajamo sve sa centrom Beograda - objasnio je predsednik i pokazao kako će Železnička stanica izgledati za samo dva meseca.

- Milion je projekata, a važno je za Srbiju da ćemo da otvorimo i Pristan u Zemunu do 2. septembra, sa 12 stanica na Dunavu. To su ogromne investicije, a imaćemo i rečni taksi.

Takođe, predsednik je izjavio da ćemo prvi put izgraditi Prirodnjački muzej.

- Kod muzeja Savremene umetnosti, prvi put ćemo izgraditi Prirodnjački muzej koji će imati dva miliona artifakata. To treba da zasluži aplauz celokupne javnosti. Napravićemo muzejsku četvrt ili četvrt kulture. U blizini ćemo graditi i Filharmoniju. U zemunskom delu gradićemo veliki akvarijum.

- Od Lebana preko Niša do Kostolca, ulagaćemo u puteve rimskih imperatora, što mislimo da može da privuče mnogo pažnje svetske i evropske javnosti.

O metrou

Tanjug printscreen
 

Nadam se da će pre kraja 2028. godine biti otvorena prva linija metroa u Beogradu i zato ćemo radove na metrou imati na svakom koraku u narednom periodu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike