Infrastruktura javnog osvetljenja nakon nevremena u Beogradu gotovo potpuno sanirana: Oštećeno je ili oboreno više od 30 stubova (FOTO)

02.08.2023

17:35

0

Prekinuto je oko dve hiljade metara kablovskih raspona kao posledica padova i lomljenja dotrajalih stabala

Infrastruktura javnog osvetljenja nakon nevremena u Beogradu gotovo potpuno sanirana: Oštećeno je ili oboreno više od 30 stubova (FOTO)
Sanirane posledice nevremena u Beogradu - Copyright Beoinfo

Sekretarijat za energetiku saopštio je da je infrastruktura javnog osvetljenja u Beogradu nakon vremenskih nepogoda u proteklom periodu pretrpela najveća oštećenja, ali da su posledice gotovo u potpunosti sanirane.

Prema preliminarnim podacima, koje je Sekretarijatu za energetiku dostavilo Javno komunalno preduzeće „Javno osvetljenje”, oštećeno je ili oboreno više od 30 stubova i svetiljki, kao i pripadajuće opreme, nekoliko razvodnih ormara javnog osvetljenja, a prekinuto je oko dve hiljade metara kablovskih raspona kao posledica padova i lomljenja dotrajalih stabala.

Izvestan broj kvarova je prouzrokovan problemima u elektrodistributivnoj mreži, što je indirektno uticalo na kratkotrajne prekide u radu javnog osvetljenja, posebno na područjima sa mešovitom mrežom koja je u nadležnosti „Elektrodistribucije Srbije” i Grada Beograda.

Beoinfo
 

Posledice do sada prijavljene štete na mreži javnog osvetljenja su gotovo u potpunosti sanirane, uz angažovanje tehničkih i kadrovskih kapaciteta JKP-a „Javno osvetljenje” Beograd.

Grad Beograd je nakon katastrofalnog nevremena, koje je istovremeno zahvatilo i Vojvodinu, smogao snage i kapaciteta da uputi pomoć Gradu Novom Sadu za saniranje posledica i nastale štete.

Svakodnevno je angažovano pet vozila hidrauličnih auto-platformi sa posadom i pet ekipa sa kvalifikovanom radnom snagom JKP-a „Javno osvetljenje”, kako bi i građani Novog Sada u najkraćem vremenskom roku bili u mogućnosti da se vrate normalnim tokovima života, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za energetiku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike