Uklonjen grafit sa oskrnavljenog spomenika knezu Mihailu na Trgu u Beogradu

24.07.2023

16:02

0

Povodom skrnavljenja spomenika Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je dostavio prijavu Policijskoj stanici Stari grad, protiv NN lica koja su oštetila spomenik ispisivanjem brojnih grafita

Uklonjen grafit sa oskrnavljenog spomenika knezu Mihailu na Trgu u Beogradu
Trg Republike spomenik knez Mihailo Obrenović (5) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem "Gradska čistoća" uradio je uklanjanje grafita sa kamenog postamenta spomenika knezu Mihailu na Trgu Republike, saopštili su iz zavoda.

Povodom skrnavljenja spomenika Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je dostavio prijavu Policijskoj stanici Stari grad, protiv NN lica koja su oštetila spomenik ispisivanjem brojnih grafita.

Iz Policijske stanice Stari grad obaveštavaju da će policijski službenici u narednom periodu putem pozorničke, patrolne i operativne delatnosti vršiti češće obilazke Spomenika knezu Mihailu na Trgu Republike.

Zavod za zaštitu spomenika kulture najstrožije osuđuje počinioce pomenutog dela i apeluje na građane da vode računa o kulturnom nasleđu Beograda i podsećamo da se svako neprimereno ponašanje smatra se uništavanjem kulturnog dobra.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike