Hrana dobra, internet spor: Studenti ocenjivali - da li su zadovoljni uslovima u domovima?

27.08.2021

12:08 >> 12:31

0

Autor: Jovana Vrećo

Studenti su mogli da iskažu i svoje predloge za dodatno uređenje prostora i poboljšanje usluga

Hrana dobra, internet spor: Studenti ocenjivali  - da li su zadovoljni uslovima u domovima?
Copyright Studentski dom „Kralj Aleksandar I“, Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Studenti su veoma zadovoljni uslovima u beogradskim domovima, rezultati su ankete ustanove Studentskog centra “Beograd”.

Istraživanje je obuhvatilo uzorak od oko 15 odsto korisnika smeštaja i ishrane, a ispitanici su bili u prilici da ocene odnos cene i kvaliteta pruženih usluga, kao i odnos zaposlenih prema studentima, dostupnost informacija, bezbednost i higijenu, kvalitet interneta.

Studenti su mogli da iskažu i svoje predloge za dodatno uređenje prostora i poboljšanje usluga.

Uslugu smeštaja u svim domovima u Beogradu studenti su ocenili sa prosečnom ocenom 8,82, a u toj kategoriji najviše su zadovoljni odnosom cene i kvaliteta (9,15).

Printscreen/Google Maps

Izrazili su i zadovoljstvo bezbednošću u domovima, kao i uslovima za učenje u čitaonici, higijenom zajedničkih prostorija i odnosom upravnika domova i zaposlenih prema studentima.

Studenti su najnižu ocenu dali za kvalitet pristupa internetu (7,42), na čijem poboljšanju, kako se navodi, Studentski centar “Beograd” aktivno radi.

U odnosu na prethodnu godinu, studenti su bolje ocenili pružene mogućnosti za sportske aktivnosti, dok su kvalitet restorana ocenili sa prosečnom ocenom od 8,99, čime je premašena ciljna vrednost od 8,90 za 2021. godinu.

Pročitajte još:

Ono što je ove godine drugačije u odnosu na prethodne ankete, jeste da su ispitanici mogli da se izjasne po pitanju toga da li imaju neku posebnu potrebu u ishrani, tačnije da li su vegetarijanci, vegani, jesu li alergični na gluten, da li imaju Kronovu bolest ili nešto drugo.

Kako je saopšteno, sve sugestije, primedbe i predlozi detaljno su analizirani i uticaće na prilagođavanje planova za narednu godinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike