Mali o čuvenom hotelu u centru Beograda: "Bristol" će postati prepoznatljiv simbol prestonice (FOTO)

13.07.2023

20:53

0

On je na svom nalogu na Instagramu naveo da je rekonstrukcija hotela

Mali o čuvenom hotelu u centru Beograda: "Bristol" će postati prepoznatljiv simbol prestonice (FOTO)
Copyright Promo/Bristol

Obnova čuvenog hotela ''Bristol'' u Beogradu je u toku, a to zdanje u Karađorđevoj ulici ponovo će zasijati punim sjajem i postati prepoznatljiv simbol Beograda, saopštio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je na svom nalogu na Instagramu naveo da je rekonstrukcija hotela, koji se danas nalazi u okviru kompleksa ''Beograd na vodi'', u toku, a radovima koji se izvode biće ''sačuvana autentičnost tog objekta od neprocenjivog kulturnog i istorijskog značaja''.

- Ponosan sam što projekat ''Beograd na vodi'' napreduje planiranom dinamikom i što smo spustili Beograd na reke. ''Beograd na vodi'' je simbol napretka i razvoja Srbije, i pokazatelj da kada vredno radite i borite se za svoju zemlju, ništa nije nedostižno - napisao je Mali na svom nalogu na Instagramu, ispod fotografija na kojima se vidi hotel ''Bristol''.

On je istakao da je hotel ''Bristol'' ''remek delo'' velikog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, i nezaobilazni deo bogatog arhitektonskog nasleđa Beograda, da su na restauraciji fasade angažovani ''vrhunski umetnici'', i da je osnovni zadatak restauratora da se originalna fasadna arhitektura sačuva.

- ''Bristol'' danas predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture i nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda od 1987. godine. Tokom više od veka postojanja, 'Bristol' su posetile brojne poznate i uticajne ličnosti, a među njima su članovi porodice Rokfeler - Džon Rokfeler mlađi, koji je boravio u ''Bristolu'' 20-ih godina prošlog veka, kao i njegov sin Dejvid krajem 70-ih godina, zatim Josip Broz Tito, šahovski velemajstor Gari Kasparov. Hotel 'Bristol' bio je jedno od omiljenih mesta i Mome Kapora - naveo je Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike