Za "EXPO 2027" biće izgrađeno novo stambeno tkivo: "Sve ostaje Beograđanima" (FOTO)

01.07.2023

07:43

0

To što će Beograd biti domaćin izložbe "EXPO 2027" još jedna je u nizu pobeda - rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković

Za "EXPO 2027" biće izgrađeno novo stambeno tkivo: "Sve ostaje Beograđanima" (FOTO)
Budući izgled izložbe EXPO 2027 u Beogradu - Copyright Ministarstvo finansija

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je da kompletna infrastruktura izgrađena za izložbu "EXPO 2027" ostaje Beograđanima, ističući i da će ogroman broj fasada biti obnovljen.

Naglašava da će u Surčinu biti izgrađeno novo stambeno tkivo prestonice.  

Rekao je da je to što će Beograd biti domaćin izložbe "EXPO 2027" još jedna u nizu pobeda, kao i da će više od 130 zemalja izložiti svoja najveća dostignuća u prestonici.

- To je biznis olimpijada, gde će se susresti tri miliona ljudi. Za izložbeni prostor, u naredne četiri godine, opredilili smo mesto u Surčinu. Pojas između reke Save i nove saobraćajnice 'Miloš Veliki', od osam kilometara – od surčinske i obrenovačke petlje do Bloka 61, biće novo stambeno tkivo Beograda - kaže Čučković.

Prema njegovim rečima, dodatni kvalitet izložbi daće i ostali infrastrukturni projekti koji će prethoditi izgradnji Nacionalnog stadiona i EXPO -a.

- Trudićemo se da povezivanje aerodroma i EXPO sa centrom grada bude dodatna veza. Svi infrastrukturni projekti ostaju Beograđanima - kaže Čučković, dodajući da će ogroman broj fasada biti obnovljen.

Govoreći o izgradnji nove autobuske stanice, Čučković navodi da je postavljeno novo rukovodstvo BAS-a, najavljujući da će uskoro doći do operativnih radova.

 Gradonačelnik će sa rukovodstvom BAS-a u narednim danima obići početak radova - objasnio je Čučković, dodajući i da će Prokop u oktobru biti završen, kao i radovi na ulicama

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike