Linijski park, taksi, ulice, trgovi, spomenici... Odbornici Skupštine grada danas usvajaju niz odluka

30.08.2021

07:30 >> 07:57

0

Prvi put uređujemo rečni saobraćaj, kroz Odluku o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi, što predstavlja veliki potencijal grada Beograda u budućnost

Linijski park, taksi, ulice, trgovi, spomenici... Odbornici Skupštine grada danas usvajaju niz odluka
Copyright 24sedam

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda koja se održava u Sava centru, pred odbornicima će se naći nekoliko odluka, a najinteresantnije su one u vezi usvajanja Plana detaljne regulacije (PDR) za Linijski park, zatim izmene Odluke o taksi prevozu, kao i odluka koji će to zaslužni građani dobiti svoje ulice, skverove ili spomen-obeležja u prestonici.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, usvajanjem PDR-a steći će se uslovi za raspisivanje tendera. Prema najavama, do kraja godine će početi izgradnja Linijskog parka, koji će se prostirati od Beton hale do Pančevačkog mosta.

Pročitajte još

Izgradnja će trajati tri godine, cena čitavog projekta je 55 miliona evra, a u budžetu za ovu godinu izdvojeno je 15 milliona. Linijski park projektovalo je 55 mladih arhitekata.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu. Naime, rad taksista na aerodromu “Nikola Tesla”, koji je do sada pratio niz nepravilnosti, ovom odlukom bi trebalo da se reguliše.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Kako se navodi u odluci, taksi vozači će se ubuduće prilikom dolaska na aerodrom prijavljivati na dolaznu poziciju, koja se nalazi na ulazu na parking prostor, kako bi se evidentirali i svrstali u rednu listu elektronskog sistema za pristupanje taksi stajalištu u zoni dolaznog terminala.

Takođe, odbornici će odlučivati i o tome koji će zaslužni građani dobiti svoja obeležja u prestonici.

Kako je najavio Goran Vesić, ulicu u Beogradu će dobiti Ljuban Jednak, jedini preživeli u ustaškom masakru u crkvi u Glini 1941. godine, Milena Dravić i Dragan Nikolić dobiće skver “Milene i Gage”, park će dobiti Mika Oklop, a spomenike Mihailo Pupin i Dušan Radović.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je nedavno ukazao i na Predlog odluke kojom grad nastavlja sa razvojem alternativnih vidova saobraćaja.

Pročitajte još

– Naime, prvi put do sada uređujemo javni rečni saobraćaj, kroz Odluku o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi, što predstavlja veliki potencijal grada Beograda u budućnosti. Osim toga, kroz razvoj ovog vida saobraćaja omogućićemo našim građanima bolju vezu između različitih delova grada – istakao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike