Protest roditelja i nastavnika ispred OŠ „Ivo Andrić“: Hoće izabranu direktorku

14.10.2020

17:12 >> 11:36

0

Autor: Jovana Vrećo

Protest roditelja i nastavnika ispred OŠ „Ivo Andrić“: Hoće izabranu direktorku
Copyright Printscreen/ YouTube

Roditelji i deo nastavnika Osnovne škole “Ivo Andrić” u Rakovici okupili su se sinoć oko 18 časova u školskom dvorištu ove obrazovne institucije u cilju pružanja podrške kolektivu te ustanove, gde je na mesto v. d. direktora postavljena osoba koju zaposleni nisu izglasali.

Naime, tokom prošle nedelje je na mesto direktora imenovana osoba koja nije zaposlena u škola i koja nije dobila podršku Školskog odbora i Nastavničkog veća, umesto većinom izglasane nastavnice srpskog jezika Dragane Dejanović Kovaćević.

Roditelji su tada započeli potpisivanje peticije sa zahtevom da se zakon ispoštuje, kao i da se na mesto imenuje kandidat koji je dobio većinu glasova u Školskom odboru i Nastavničkom veću.

Podsetimo, problem u jednoj od boljih škola u prestonici traje od oktobra prošle godine kada je posle odlaska Milana Pašića, dugogodišnjeg direktora, na mesto pomoćnika ministra prosvete imenovan vršilac dužnosti. U međuvremenu su raspisana dva konkursa za izbor direktora, ali kandidat, koji je dobio podršku, nije izabran.

Takođe, Ministarstvo prosvete se o ovom slučaju još uvek nije oglasilo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike