Letnja turistička sezona u Skadarliji otvara se 17. juna: Posetioci će moći da uživaju u bogatom programu

06.06.2023

17:23

0

Sezona će početi svečanim činom podizanja skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi

Letnja turistička sezona u Skadarliji otvara se 17. juna: Posetioci će moći da uživaju u bogatom programu
Skadarlija - Copyright Profimedia

Na platou kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića, u organizaciji Turističke organizacije Beograda i Udruženja ljubitelja Skadarlije, 17. juna u 12 časova biće svečano otvorena letnja turistička sezona u Skadarliji, saopštavaju iz TOB-a.

Sezona će početi svečanim činom podizanja skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi.

"Kodeks ponašanja u Skadarliji”, anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame čuće se u subotu na platou kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića u programu koji su priredili poznati glumci, pevači i renomirani umetnici.

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi naš poznati glumac Aleksandar Srećković Kubura. Pored domaćina programa Milana Milosavljevića, u programu učestvuju renomirana vokalna umetnica Danka Stojiljković, glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije Vjera Mujović, zatim vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković, kao i glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč, koji će nastupati u pratnji orkestra „Skadarlijski momci”.

Umetnički centar „Talija” će izvođenjem građanskih igara uveličati atmosferu i ulepšati ambijent u Skadarskoj ulici.

Na platou ispred Kuće Đure Jakšića od 13 časova je na repertoaru mini muzički koncert u izvođenju električnog gudačkog kvarteta „Dinamika music”.

Tokom čitavog dana za posetioce Skadarlije biće priređen Master Kraft skadarlijski bazar, prodajna izložba ručnih radova, umetnina, nakita i domaćih proizvoda naših proizvođača, a skadarlijski ugostitelji se spremaju da srdačno dočekaju sve skadarlijske goste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike