Šapić: Zadovoljan sam novim sistemom naplate javnog prevoza - duplo je jeftiniji

31.05.2023

13:49

0

Gradonačelnik je pozvao građane na strpljenje dok ceo sistem ne bude profunkcinisao i najavio da će do kraja meseca biti u funkciji i aplikacija

Šapić: Zadovoljan sam novim sistemom naplate javnog prevoza - duplo je jeftiniji
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je zadovoljan novim sistemom naplate javnog gradskog prevoza, jer je pre svega duplo jeftiniji i prvi put posle 12 godina imamo uvid u čitav sistem, a sav novac leže direktno na račun Grada.

Šapić je, prilikom obilaska radova na proširenju Bulevara Zorana Đinđića, odgovarajući na pitanja novinara kako funkcioniše novi sistem javnog prevoza, rekao da je prevoz u Beogradu duplo jeftiniji u odnosu na ranije, ali i u odnosu na druge gradove.

Prema njegovim rečima, žitelji u drugom gradovima za manji broj pređenih kilometara plaćaju mesečnu kartu od 8.000 do 12.000 dinara, dok je u Beogradu za sve zone po novom sistemu mesečna karta 3.300 dinara.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
Aleksandar Šapić

On je pozvao građane na strpljenje dok ceo sistem ne bude profunkcinisao i najavio da će do kraja meseca biti u funkciji i aplikacija, koja će u sebi imati dva sistema - jedan je GPS za praćenje prevoza, a drugi je naplata.

Kaže da je bilo manjih problema sa sistemom naplate karata preko SMS poruka, ali da sada sve funkcioniše. Tokom leta, rekao je Šapić, očekuje se da papirne karte budu dostupne i na kioscima.

- Po prvi put srednjoškolci se voze besplatno u Beogradu - rekao je gradonačelnik.

On je naveo da firme za zaposlene imaju popust za kupovinu mesečnih karata - umesto 2.200, one će plaćati 2.000, i da ova pogodnost važi za svaku firmu sa preko pet zaposlenih.

Šapić je rekao da želi da se obnovi i vozni park i da će tokom leta ući u pregovore, ukoliko to dozvole uslovi, za kupovinu 500 autobusa i po 100 tramvaja i trolejbusa.

Što se tiče kontrole, Šapić je dodao da će građani uskoro videti "bele" u javnom prevozu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike