Šapić: Odlučili smo da sačekamo sa demontažom starog Savskog mosta

16.05.2023

17:19

0

Što se tiče Brankovog mosta, Šapić je rekao da je završeno postavljanje rasvete na Brankovom mostu i povezivanje čelične konstrukcije leve i desne strane

Šapić: Odlučili smo da sačekamo sa demontažom starog Savskog mosta
Stari savski most - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas na da će se sačekati sa demontažom starog Savskog mosta, jer je potrebno da se uradi i tunel, budući da bez njega most nema istu svrhu.

- Samo sa tunelom novi Savski most i saobraćajnica sa Novim Beogradom će biti značajno različita nego danas. Postoji jedan projekat koji suštinski menja sliku Beograda u pogledu saobraćaja i smatrao sam ukoliko se krene sa realizacijom projekta mosta i on se završi i tunel ostane za tri ili četiri godine onda taj most neće imati ni približnu svrhu koju bi imao sa tunelom, tako da ću o tome govoriti veoma brzo - dodao je Šapić.

24sedam/Goran Sivački
 

Gradonačelnik je rekao da je što se tiče demontaže mosta sve spremno.

- Sve je gotovo, sve je stiglo, ali smo odlučili da usporimo sa projektom mosta, dok ne stigne projekat tunela i taj projekat je značajno ubrzan - dodao je on.

Šapić je rekao dodao da se uređuju naselja u Beogradu i da građani tih naselja pozitivno reaguju na to i da će sa rezultatima velike akcije sređivanja izaći na jesen.

Što se tiče Brankovog mosta, Šapić je rekao da je završeno postavljanje rasvete na Brankovom mostu i povezivanje čelične konstrukcije leve i desne strane i da je to obavljeno bez većih gužvi u saobraćaju.

Tanjug
 

On se osvrnuo na to da postoje gužve u Višnjičkoj ulici koja se trenutno proširuje, i da će stanovnici imati mnogo veće benefite jer će saobraćaj da se odvija mnogo brže.

- To će biti potpuno novi bulevar sa dodatnim brojem traka, sa trakom sa javni prevoz i o tome ćemo tek pričati na narednim konferencijama - rekao je on i istakao da se radi veliki broj ulica u gradu.

Šapić je podsetio da će se Dani porodice organizovati 17. i 18. juna i da će na dva dana centar grada biti zatvoren zbog organizovanja različitih događaja od sportskih, kulturno-umetničkih do zabavnih manifestacija na preko 10 lokacija i da ta manifestacija ima za cilj da promoviše tradicionalne vrednosti. Dodao je da će manifestacija krenuti sa kolektivnim venčanjem ispred Starog dvora.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike