Na Novom Beogradu otvoreno novo gradilište: Niče kineski tržni centar - imaće 500 lokala i biće duplo veći od starog! (FOTO)

05.04.2023

19:15

0

Ovaj komercijalni objekat prostiraće se na površini od skoro 30.000 kvadratnih metara

Na Novom Beogradu otvoreno novo gradilište: Niče kineski tržni centar - imaće 500 lokala i biće duplo veći od starog! (FOTO)
Copyright Skupština grada Beograda 24sedam/Katarina Mihajlović

Na kraju Ulice Jurija Gagarina, dve parcele, koje se prostiru na površini od 27.501 kvadratni metar, polako se pretvaraju u ogromno gradilište na kojem rade azijski preduzimači koji planiraju da u što kraćem roku izgrade moderan, nov kineski tržni centar

Reporteri su na licu mesta zatekli veliki broj kamiona, bagera, kao i radnika, koji ne gube vreme, već užurbano rade na postavljanju temelja za novi tržni centar.

Ovaj objekat, koji će imati oko 500 lokala, omeđan je ulicama Mileve Marić Ajnštajn, Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara. 

Radovi na gradnji ovog ogromnog komercijalnog objekta biće realizovani u dve faze. Prva faza novog tržnog centra trebalo bi da se sastoji iz 22.327 metara kvadratnih komercijalnog prostora, a imaće i 330 parking-mesta, od kojih će 24 biti rezervisana za osobe sa invaliditetom. Pristup tom delu novog kineskog tržnog centra biće iz Ulice Jurija Gagarina.

U njegovom prizemlju biće 185 lokala, od kojih je 88 orijentisano tako da imaju ulaz direktno sa partera, dok je na prvom spratu predviđeno 175 lokala. Kretanje u objektu, osim stepenicama, obavljaće se i liftovima.

U drugoj fazi trebalo bi da bude podignut dvospratni manji objekat površine oko 8.000 metara kvadratnih, sa 100 parking-mesta. U prizemlju će biti pozicionirana 62 lokala, dok će se na drugom spratu nalaziti magacinski prostor.

Duplo veći od starog tržnog centra

Skupština grada Beograda
 

Kako je za 24sedam svojevremeno kazao direktor firme "Eurasia trade center" Zou Jun Jong, novi tržni centar će biti duplo veći od starog.

- Budući tržni centar će se prostirati na oko 30.000 kvadrata, a sadašnji je površine oko 16.000 kvadrata. To je duplo veće. Biće skroz drugačiji - nov, lepši, kvalitetniji i bezbedniji. Imaće oko 500 lokala različitih veličina - objasnio je tada Jun Jong. 

Osim toga, on je naglasio i da planiraju uvoz kvalitetnije robe iz Kine, s obzirom na to da će i tržni centar biti moderniji.

Skupština grada Beograda
 

- Očekujemo da roba bude kvalitetnija, drugačija od sadašnje, jer je reč o većem tržnom centru. Zato ćemo se truditi da roba bude višeg nivoa - naveo je Jun Jong. 

Stari tržni centar goreo gotovo sedam sati!

Stravičan požar koji se dogodio početkom avgusta 2021. godine probudio je Novobeograđane, koji su u panici istrčali napolje i imali šta da vide - kompletan kineski tržni centar gutala je ogromno vatrena stihija. 

24sedam/Goran Sivački
Izgoreli kineski tržni centar u Bloku 70

Vatrogasci su stigli posle svega nekoliko minuta, a njihova neumorna borba sa požarom trajala je gotovo sedam sati.

Vatrenu stihiju u ovom požaru, koji će Beograđani do kraja svojih života pamtiti, te noći gasilo je 127 vatrogasaca, sa više od 50 vozila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike