Oglasili se iz JKP "Zelenilo Beograd": Drvo koje je palo na devojčice bilo potpuno zdravo

04.04.2023

12:19

0

Stablo srebrnolisnog javora, kao i sva stabla u drvoredu u toj ulici su u toku prošle godine orezana

Oglasili se iz JKP "Zelenilo Beograd": Drvo koje je palo na devojčice bilo potpuno zdravo
Ilustracija - Copyright Foto: 24sedam/Jelena Stokić

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" saopštilo je danas da je drvo, koje se jutros srušilo usred težine snega i palo na dve devojčice u Borskoj ulici u naselju Miljakovac, bilo potpuno zdravo.

Kako se dodaje, ovo stablo srebrnolisnog javora, kao i sva stabla u drvoredu u toj ulici su u toku prošle godine orezana – isečene su suve grane i primenjene sve redovne mere nege.

U JKP "Zelenilo-Beograd" naglašavaju da je zbog snega, koji u Beogradu od noćas neprestano pada, njihove ekipe imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana.

Navode da su primili više od 100 prijava koje se odnose na prelomljena stabla i grane širom Beograda. Intervencije su u toku na više lokacija, i dodaju da će dežurne službe nastaviti sa radovima dok god za to bude potrebe.

Devojčice u stabilnom stanju

 Dve devojčice na koje je jutros u Beogradu palo drvo otežalo od snega u stabilnom su stanju, rečeno za Tanjug u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice, pa su ekipe "Zelenila" u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja, navodi se u saopštenju. Objašnjavaju da, iako radnici "Zelenila", svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve mere nege, sada, usled težine vlažnog i obilnog snega koji se zadržava na krošnjama stabala koja su već olistala, dolazi do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti.

Iz JKP "Zelenilo-Beograd" apeluju na sve Beograđane da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP "Zelenilo – Beograd" na telefon 011/2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike