Da li je ovo najopasnija ulica u Beogradu? Vozači jure duplo od dozvoljenog, a pre 10 dana automobil je na pešačkom pokosio devojku! (VIDEO)

06.03.2023

18:30

0

Kako su stariji Zemunci istakli za 24sedam, najveći problem predstavljaju loše osvetljeni pešački prelazi i uske saobraćajne trake

Da li je ovo najopasnija ulica u Beogradu? Vozači jure duplo od dozvoljenog, a pre 10 dana automobil je na pešačkom pokosio devojku! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Glavna ulica u Zemunu prethodnih dana bila je u centru pažnje zbog učestalih saobraćajnih nesreća, koje se najčešće događaju u večernjim satima, zbog čega se Beograđani pitaju da li je ovo najopasnija saobraćajnica u prestonici. 

Centralna štrafta ove beogradske opštine, koja se prostire dužinom od skoro 700 metara i odiše austrougarskim stilom, postala je stecište bahatih vozača i mesto vrlo čestih udesa koji se, nažalost, mahom završavaju sa smrtnim ishodom.

Stoga, reporteri 24sedam obišli su ovu prometnu saobraćajnicu ne bi li se uverili da li je Glavna zaista opasna ulica za pešake. 

Na terenu smo zatekli bezbroj pešaka, ali i automobila i vozila javnog gradskog prevoza, koji neprestane "krstate" ovom ulicom. Gužve je bilo svuda, kako na kolovozu, tako i na trotoaru, a pešaci su konstantno prelazili saobraćajnicu, kod Pošte, gde se nalaze dve "zebre".

Situacija jeste bila pomalo kritična, jer pešaci "sleću" sa svim strana na ta dva pešačka prelaza, na koja vozači nailaze iz po dve saobraćajne trake u oba smera. Najgore bude kada autobus stane ispred "zebre" ne bi li propustio pešaka, te drugi vozači, koji voze trakom do, nemaju dobru preglednost na građane.

Ipak, kako su stariji Zemunci istakli za 24sedam, najveći problem predstavljaju loše osvetljeni pešački prelazi i uske saobraćajne trake, kao i bahati vozači koji "ne žele da voze po propisima". 

Nesreća za nesrećom 

Poslednja nesreća dogodila se početkom marta kada je na raskrsnici Glavne i Zmaj Jovine automobil marke "hjundaji", kojim je upravljao M. P. (23), naleteo na Lj. K. (59) dok je bila na trotoaru.

Do udesa je došlo kada je automobil izleteo na levu stranu ulice, udario nesrećnu ženu i tom prilikom je prikleštio na zid zgrade

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Takođe, 25. februara dogodila se još jedna saobraćajna nesreća, kada je vozač automobila marke BMW pokosio devojku koja je prelazila ulicu na pešačkom prelazu

Prema svedočenju očevidaca, momak ju je udario na prelazu kod Pošte u Glavnoj ulici, a ona je odletela pet-šest metara od mesta nesreće. 

Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva
 

Isto tako, krajem 2022. godine u medijima se pojavila vest da je kamion udario ženu dok je prelazila ulicu u Glavnoj. 

Osim čestih udesa i nesreća, na ovoj zemunskoj saobraćajnici prisutan je i trend bahate vožnje, kojom se pohvalio jedan Beograđanin koji je snimao kako gazi papučicu gasa dok u punoj brzini prilazi pešačkom prelazu na kome se u tom trenutku našao jedan sugrađanin.

Rekonstrukcija već na proleće? 

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević prošle godine najavio je da će na proleće 2023. početi rekonstrukcija Glavne. 

On je tada istakao da će insistirati na tome da neimari rade u dve smene i vikendom kako bi se smanjio predviđeni rok za izvođenje radova, koji je okvirno 240 dana. 

Uređenje je predviđeno u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara, kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena sa urađenim pločama za slepe i slabovide.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama, a planirana je i korekcija na pojedinim raskrsnicama, što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara, obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

Između ostalog, najavljeno je da će biti izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Takođe, na proleće bi trebalo da se urade i rekonstrukcija kišne kanalizacije i vodovodne mreže, zamena rasvete novim LED svetiljkama, ali i delimična rekonstrukcija kanalizacije, kao i postavljanje nove svetlosne i vertikalne signalizacije i zaštita postojeće toplovodne mreže.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike